Viceprimar: Au încercat să mă facă să demisionez

Viceprimarul oraşului Tismana, Dumitru Drumen, a declarat că un consilier independent din localitate a încercat să-i forţeze mâna să-şi dea demisia din funcţia de viceprimar. Cel care face astfel de presiuni este cunoscutul om de afaceri din zonă, Petre Remetea, cel care la un moment dat a fost şi angajatorul actualului prefect Alin Văcaru. Cum nu a reuşit cu vorba bună, Remetea şi alţi opt consilieri PSD din Tismana sunt în prezent iniţiatorii unui proiect de hotărâre de schimbare a viceprimarului, proiect supus votului în ultima zi de joi a acestei luni.

Presiuni în Consiliul Local Tismana! Viceprimarul localităţii, Dumitru Drumen, îl acuză pe unul din consilierii locali că a încercat să-l convingă să-şi dea demisia de la primăria Tismana. „S-a încercat o convingere a mea să demisionez din funcţia de viceprimar de către un consilier independent, Petre Remetea. Dumnealui vrea postul de viceprimar şi i-am spus că numai consilierii pot să mă demită. Funcţia de viceprimar nu este pe viaţă, este o funcţie trecătoare. Îşi doreşte funcţia, are impresia că dacă vine viceprimar i-ar putea prospera afacerile, asta visează. Nu a adus niciun argument, atât a spus că vrea să vină în locul meu”, a spus Dumitru Drumen, viceprimarul din Tismana. În declaraţia de interese, Remetea apare ca având funcţii de conducere în PSD, dar la Tismana este considerat independent.

Proiectul, iniţiat de nouă consilieri

Cunoscutul afacerist Petre Remetea nu s-a mulţumit să-l convingă pe vice să demisioneze, ci a convins alţi opt consilieri PSD să iniţieze un proiect de hotărâre pentru schimbarea viceprimarului. Marian Slivilescu, primarul din Tismana, a declarat ieri că proiectul va fi supus la vot în ultima joi a lunii august. „Deocamdată e un proiect de hotărâre depus pentru şedinţa ordinară din august de înlocuire a vicelui. Iniţiatorii sunt nouă consilieri, opt de la PSD şi consilierul independent Remetea. Practic în viitoarea şedinţă se hotărăşte soarta viceprimarului actual, după care se depune proiect de hotărâre de numire a altui viceprimar”, a spus Marian Slivilescu, primarul din Tismana.

Dumitru Drumen este membru PSD şi a mai deţinut un mandat de viceprimar şi în timpul primarului Buzianu.

Remetea: Consilierii PSD m-au rugat

Consilierul independent Petre Remetea susţine însă că există un conflict mocnit între primar şi viceprimar şi că el de fapt a fost rugat de consilierii PSD să fie iniţiatorul proiectului de demitere a viceprimarului. „Nu am încercat să-l conving eu să-şi dea demisia, sunt aberaţii. Dumnealui face acuzaţii, eu nu intru în polemică, este un proiect de hotărâre al colegilor, eu am ţinut cont de părerea colegilor care au susţinut această idee, consider că nu am nicio vină, am fost rugat să iniţiem un proiect de hotărâre să schimbăm vicele. Primarul a fost total de acord cu iniţierea acestui proiect pentru că dacă dumnealui nu dădea ok-ul, ceilalţi colegi nu semnau. Sunt şanse 50%-50% să treacă acest proiect, totul ţine de primarul oraşului, dacă primarul îşi doreşte cu adevărat schimbarea şi funcţionarea Consiliului Local, probabil o să treacă, dacă nu, nu o să treacă”, a spus Petre Remetea, consilier independent în Consiliul Local Tismana.

Vizualizări: 793

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: