Zbor final spre Europa?

Pandurii caută un zbor rapid spre Europa. Misiunea lor ar putea fi mult simplificată dacă bat diseară la Concordia Chiajna. Elevii lui Pustai ştiu că au nevoie de minim 4 puncte din ultimele două etape ca să nu depindă de rezultatul finalei Cupei dintre Petrolul şi CFR Cluj.

Concordia Chiajna – Pandurii, astăzi ora 19.30, Stadion „Concordia” din Chiajna, în direct pe Dolce Sport

Chiajna: Niţă – Belu, Leca, Ghionea, Bambara – Novac – Pană, Purece, Serediuc, Zuluf – Wellington. Antrenor: Ilie Stan.

Pandurii: Mingote – Unguruşan, Viera, Mamele, Vlad – Al. Dan, Cristea – Lemnaru, Răduţ, Ibeh – Matulevicius.      Antrenor: Cristi Pustai.

Absenţi: Rusu, Nistor, Nicoară şi Anton (suspendaţi), Pleaşcă (accidentat)

Pandurii merg la Chiajna ştiind că nu mai pot rata locul 4. Loc 4 care ar fi sinonim cu ratarea obiectivului european însă, în cazul în care CFR Cluj câştigă Cupa.

Meci de care pe care !

Atât pandurii cât şi ilfovenii lui Ilie Stan nu au altă variantă decât victoria în meciul din această seară. Gorjenii pentru a-şi păstra avansul în faţa Astrei înaintea duelului decisiv din ultima etapă în timp ce gazdele pentru a mai spera că nu vor ajunge la matineu. Chiajna, fără victorie în liga 1 de 15 etape, mai crede că poate trece peste Ceahlăul iar pentru asta are nevoie de 6 puncte şi de un pas greşit al moldovenilor în meciurile cu Iaşi şi Rapid. Scenariu improbabil având în vedere că Iaşi e deja retrogradată iar Rapidul ar putea aborda cu juniorii ultimul meci. Pandurii în schimb, fără vreun meci egal de la sosirea lui Pustai, nu sunt avantajaţi nici acum de o remiză. Dacă Astra a învins aseară CFR-ul iar pandurii nu câştigă la Chiajna, oamenii lui Pustai sunt forţaţi să câştige duelul capital de miercuri cu giurgiuvenii. Duel pentru care, cu amabilitatea Ligii, astralii au o zi în plus de odihnă. Fără Nistor sau Nicoară, gorjenii nu au astfel altă variantă decât victoria în faţa unei Chiajne care a uitat gustul succesului, dar care nu s-a lăsat însă bătută nici de CFR sau Petrolul în ultimele runde. Şi pentru Chiajna e un meci capital. În fotbal nu poţi spune nimic dinainte. E o echipă care avea o situaţie destul de bună la finalul turului dar care în retur a adunat puţine puncte, 6. În ultimele etape au mai strâns puncte, câte un egal. Cea mai bună şi frumoasă opţiune e victoria. Dar le-am spus-o jucătorilor, nu doar acum, că şi un punct se adună în clasament”, spune Pustai înaintea jocului.

0 – egaluri în 13 meciuri la Pandurii a înregistrat Pustai, 8 victorii şi 5 eşecuri pentru un total de 24 de puncte strânse

„Suntem favoriţi pe hârtie, dar în ziua de astăzi pe teren se scrie istoria. Statistic suntem favoriţi, dar la Chiajna nu prea s-au obţinut puncte. Calificarea în cupele europene, asta vreau.”                Cristi Pustai

Vizualizări: 234

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: