Zeci de directori de şcoli primesc gradaţii de merit

Douăzeci de directori şi foşti directori de unităţi şcolare din judeţul Gorj vor beneficia de gradaţii de merit. Chiar dacă şi-au depus dosarele în vederea obţinerii sporului de 25%, alţi cinci directori şcolari nu vor prinde gradaţie de merit. Cele mai multe sporuri vor fi acordate învăţătorilor gorjeni.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj a făcut publice punctajele avizate de comisie ale candidaţilor care şi-au depus dosarele în vederea obţinerii gradaţiei de merit. Pentru funcţia de director sau director adjunct şi-au depus dosarele 25 de directori şi foşti directori. Cel mai mare punctaj a fost obţinut de către Doarin Taşcău, directorul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, care a însumat 84 de puncte. Taşcău a fost urmat în clasament de Alina Nicoleta Dănăricu, directorul Colegiului Auto ”Traian Vuia” cu 82.10 puncte şi Marcela Mrejeru, director al Colegiului Tehnic „Henri Coandă”, care a totalizat un număr de 81.75 de puncte. 

La polul opus s-a aflat Cristinel Faităr, directorul Liceului Tehnologic din Roşia de Amaradia şi fost primar al localităţii, care a obţinut un punctaj umilitor de doar 10.85 puncte. Faităr nu va primi gradaţia de merit, aflându-se pe ultima poziţie. Pentru cele mai mici cinci punctaje din totalul de 25 de dosare evaluate nu vor fi acordate gradaţii de merit.

Printre cei care vor primi totuşi gradaţiei de merit se numără şi patru foşti directori. Conform legii, pot beneficia de acest spor dacă au cel puţin doi ani vechime pe un post de director. Este vorba de Corneliu Leontin Tigveanu, fost director la Liceul cu Program Sportiv (74.25 pct), Daniel Mihalcea, fost director al Şcolii Gimnaziale „Alexandru Ştefulescu” (56.10 pct), Dumitru Cauc, fost director al Şcolii Gimnaziale „Victor Popescu” din Fărcăşeşti (39.05 pct) 

Directori controversaţi, dar recompensaţi

Pe lista cu cei care vor primi gradaţii de merit se află şi Ion Pasăre, fost director al Liceului Tehnologic Turceni  (54.15 pct), cunoscut în spaţiul public după ce, în 2009, a fost acuzat de un profesor din unitatea pe care o conducea că ar fi falsificat note pentru promovarea unor elevi.

Un alt nume este Gheorghe Ghimpău, directorul Şcolii Gimnaziale din Bărbăteşti, care în 2003 a fost destituit de la conducerea şcolii după ce ar fi încercat să violeze o elevă. A revenit în 2009 la şefia unităţii şcolare, iar acum şi-a încercat norocul pentru obţinerea sporului, însă nu se află pe lista celor 20 de directori care vor beneficia de gradaţii, deoarece a obţinut printre cele mai mici punctaje, respectiv 22.60 de puncte.

Işfan, depăşit de un profesor de gimnaziu

Inspectorul general al ISJ Gorj, Ion Işfan, şi-a depus dosarul în vederea obţinerii gradaţiei de merit pentru postul de profesor de matematică în cadrul Liceului din Stoina. A obţinut 62 de puncte, locul III în clasament, fiind depăşit detaşat de Simona Stoicoiu, profesor în cadrul Şcolii Gimnaziale „Constantin Săvoiu” care a obţinut 72 de puncte şi Mihai Bunget din cadrul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu”, cu 63.50 de puncte.

Cele mai multe gradaţii, acordate învăţătorilor

 Anul acesta, cele mai multe gradaţii vor fi acordate învăţătorilor, între 31 şi 39 de gradaţii de merit, dintr-un total de 62 de dosare depuse la această categorie. Constantin Ţuculina, învăţător al Şcolii Gimnaziale „Pompiliu Marcea”, a obţinut cel mai bun punctaj, respectiv 86.25 de puncte, pe ultimul loc aflându-se Paula Elena Hodoiu, învăţător la Şcoala Gimnazială din Albeni.

CONTESTAŢII

Depunerea contestaţiilor la punctajul acordat se face în perioada 15-17 mai. Doi dintre dascălii care vor depune contestaţie sunt Favius Dumitru Boian, profesor de informatică la Colegiul Naţional “Spiru Haret” (60.74 pct) şi Iulia Luţaru, profesor de informatică în cadrul Colegiului Tehnic “Gheorghe Magheru” (58,83), fiecare considerând nejustificată decizia comisiei de evaluare de a le lua 20 de puncte din punctaj. Şapte din cele zece dosare depuse pentru disciplina informatică vor primi gradaţii de merit.

Vizualizări: 280

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: