Zeci de posturi din învăţământ, desfiinţate

Peste 60 de posturi de educatoare, învăţători, maiștri instructori sau de limba și literatura română vor intra în acest an în restrângere de activitate. Lista cu cei aflați în această situaţie şi care trebuie să îşi găsească posturi la alte unități de învățământ din judeţ decât cele la care au predat până acum va fi afișată în cursul acestei zile la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj. În perioada următoare se vor afla și posturile vacante.

”Vom afişa la sediul IȘJ Gorj lista cadrelor didactice care intră în restrângere de activitate începând din 1 septembrie 2012. Cele mai multe restrângeri sunt la educatori, în număr de 27, la învățători, unde avem șapte cazuri, la maiștri instructori, unde sunt nouă posturi și la Limba și literatura română, unde avem patru cazuri”, spune inspectorul Liliana Andrițoiu din cadrul ISJ Gorj. Reprezentanții instituției dau asigurări că pentru toate aceste cazuri se vor găsi soluții, fiind puțin probabil ca oamenii să rămână fără loc de muncă. Singura problemă o reprezintă maiștrii instructori de la liceele cu profil tehnic, cărora li s-au redus orele pe parcursul timpului. Șansa ca maiștrii să mai activeze în învățământ vine prin programul ”Alege-ți drumul”, care își propune relansarea învățământului profesional. Acesta va începe din anul școlar viitor și este gândit pentru a oferi tinerilor șansa de a primi o pregătire profesională, pe durata a doi ani, în vederea dobândirii unei calificări. ”Sperăm ca până în luna mai să se formeze clase de profesională la nivelul județului astfel încât pe aceste clase să găsim ore mai multe pe instruire practică”, menționează Liliana Andrițoiu.

CALENDAR

Soluționarea cererilor de restrângere de activitate va avea loc în ședință publică în intervalul 15-16 martie, după care, pe 22 martie, vor fi emise deciziile de repartizare. Tot în luna martie va fi publicată lista finală cu posturile didactice vacante pentru concursul de titularizare, a centrelor de concurs și a graficului de desfășurare a probelor la unitățile de învățământ și la inspectoratele școlare.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: