Ţara în care toţi copiii au tablete

Victor Ponta este premier într-o ţară imaginară, pe care o conduce la televizor şi în care nu există copii care să nu aibă tablete şi telefoane mobile conectate la Internet. În ţara lui Victor Ponta, au fost create un milion de noi locuri de muncă de guvernarea USL, au crescut pensiile şi salariile, au scăzut taxele. Ţara imaginară a lui Victor Ponta are autostrăzi noi şi moderne, iar investitorii stau la coadă să fie primiţi.

În România reală, lucrurile sunt cu mult diferite decât cele descrise de Ponta şi miniştrii săi la televizor. În România reală, guvernanţii mint atât de mult şi de senin, încât presa a obosit să pună semne de întrebare. La fel şi opoziţia. Nu există timp fizic pentru a demonta atâtea minciuni câte spune Ponta într-o zi aşa că, nu de puţine ori, minciunile repetate devin nu neapărat adevăruri, cât măcar minciuni acceptate.

Copiii din ziua de azi, care au şansa de a avea părinţi cu serviciu, au telefoane, internet, mulţi dintre ei şi tablete. Sunt însă mult mai mulţi acei copii care nu mers la şcoală pentru că nu au pantofi, unii nici măcar şosete. Cititorii ziarului Pandurul ştiu asta şi nu de puţine ori s-au implicat în campanii de ajutorare a acestor copii. Care sunt însă mult mai mulţi decât am reuşit noi să descoperim. Cum poate un prim ministru să spună, în prima zi de şcoală, că în România nu mai există nici un elev de clasa I care să nu aibă tabletă şi telefon mobil cu internet? Pe ce lume trăieşte? Când va merge un ministru sau un prim-ministru să inaugureze o şcoală dintr-un sătuc sărac, unde copiii merg aproape desculţi, kilometri întregi, zi de zi? Când va avea România politicieni care nu se tem să dea ochii cu realitatea?

De fapt, Ponta ştie foarte bine realitatea, dar pentru el minciuna este o obişnuinţă. Ponta nu poate accepta faptul că sub guvernarea sa, copiii de clasa I au început anul şcolar fără manuale. Nu îmi amintesc să se mai fi întâmplat asta în ultimii zeci de ani. Aşa că Ponta nu poate recunoaşte că are un ministru incapabil, preferă să spună că elevii au manuale digitale. Şi că ăia care duc dorul manualelor clasice sunt ziarişti şi politicieni cumpăraţi de editurile care au interese. Aşa ştie Ponta să facă politică. Şi când te gândeşti că în două luni specimenul ar putea fi preşedintele României.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: