Ţărăniştii gorjeni nu participă la înmormântarea lui Ion Diaconescu

Moartea fostului lider ţărănist Ion Diaconescu i-a afectat şi pe reprezentanţii filialei judeţene, însă aceştia nu au luat încă o decizie legată de participarea la funeraliile programate să aibă loc azi la Cimitirul Bellu, din capitală.

Şeful organizaţiei Gorj a PNŢCD, Matei Catrinoiu, a deplâns, într-o conferinţă de presă, pierderea suferită de partid prin decesul lui Diaconescu, ieri după-amiază acesta neputând să confirme însă dacă filiala va avea un reprezentant sau nu la înmormântare. Organizaţia nu a strălucit prin rezultate electorale nici măcar atunci când partidul a guvernat în România, filiala de la Gorj nefiind una care să conteze în ochii şefilor de la centru.

Vizibil marcat de trecerea în nefiinţă a lui Diaconescu a fost şi Gheorghe Gorun, fost parlamentar gorjean şi, pentru o perioadă nu foarte mare de timp, vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PNŢCD. Actualul director de la Colegiul Naţional Spiru Haret este convins că România mai are oameni politici interesaţi de binele public, dar care nu sunt în centrul atenţiei opiniei publice pentru că promovarea lor nu este considerată una importantă. De altfel, Gorun face o diferenţiere cu această ocazie între „politicieni” şi „oameni politici”, Ion Diaconescu fiind parte din ultima categorie.

„A fost un om politic responsabil, dedicat treburilor publice şi cetăţenilor şi, dacă vreţi un singur exemplu, Ion Diaconescu a rămas într-un simplu apartament cu două camere, dintr-un cartier popular bucureştean, în pofida demnităţilor pe care le-a avut după 1990. Dumnezeu să îl odihnească şi să îl aibă în paza Lui”, declară Gorun.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: