Angajații Primăriei Bustuchin, instruiți de nemți să facă proiecte europene

Personalul Primăriei Bustuchin este instruit de străini cum să întocmească proiecte pentru a obține fonduri europene pentru viitoarele investiții. Un specialist în proiecte din Germania va ajunge în comuna gorjeană Bustuchin la începutul săptămânii viitoare și va sta aici aproximativ o lună. Primarul Ion Ciocea se gândește la câteva proiecte care ar putea fi realizate cu ajutorul specialistului din Germania.

Angajații Primăriei Bustuchin care se ocupă de realizarea proiectelor pentru obținerea fondurilor europene sau guvernamentale se vor specializa în acest domeniu. Un specialist din Germania le va oferi consultanță și-i va instrui în ceea ce privește redactarea proiectelor, în așa fel încât ele să fie eligibile și să obțină finanțare. „Prefectura Gorj ne-a anunțat că Ambasada Germaniei pune la dispoziția comunităților locale, cu costuri minime, persoane pregătite în realizarea de proiecte care să obțină fonduri europene. Noi suntem interesați de acest lucru și din data de 23 va ajunge la Bustuchin un specialist neamț, care va sta trei săptămâni și care îi va ajuta pe angajații Primăriei Bustuchin să realizeze proiecte. Este un lucru bun, pentru că și noi trebuie să realizăm proiecte care să obțină fonduri și să fie eligibile. Dacă nemții pot să se dezvolte cu proiecte bine făcute și noi putem face acest lucru. Chiar aveam nevoie de consultanță”, a declarat Ion Ciocea.

Are în plan mai multe investiții

Autoritățile locale din Bustuchin, profită de faptul că au în localitate un specialist în atragerea fondurilor europene și deja au în plan câteva investiții pentru care vor să ceară consultanță în întocmirea proiectelor. „M-am gândit la câteva proiecte pe care să le facem pentru comuna Bustuchin, dacă tot aveam un specialist în comună. M-am gândit să fac un cămin pentru bătrâni în blocurile unde erau în trecut birourile de la cariera Bustuchin sau o fabrică de confecții. Încercăm să obținem ceva fonduri și pentru fabrica de cărămidă pe care ne-o dorim aici în comună”, a precizat Ion Ciocea, primar comuna Bustuchin.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: