Apa din Baia de Fier, un atentat la sănătatea locuitorilor

Apa de la Baia de Fier nu este potabilă! Cel puţin asta susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, printr-un document emis în data de 11 aprilie, anul acesta. Autorităţile chiar atenţionează administraţia publică locală că persistenţa acestei situaţii constituie atentat la sănătatea publică. Un semnal de alarmă în acest sens, l-a tras şi candidatul PP-DD la primăria din Baia de Fier, Gheorghe Caralicea, însă actualul primar contrazice autorităţile şi spune că apa este potabilă, asta după ce iniţial nu şi-a amintit să vadă vreun document de la DSP.

Candidatul PP-DD la primăria Baia de Fier, Gheorghe Caralicea, a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă un document emis de Direcţia de Sănătate Publică Gorj, prin care autorităţile atenţionau administraţia publică locală cu privire la pericolul pe care îl constituie consumul apei. Caralicea atenţionează la rândul său cetăţenii din Baia de Fier că se pot îmbolnăvi. ”La Baia de Fier sunt grave probleme cu apa. Am primit un document din 11 mai în care se specifică faptul că apa potabilă este un pericol pentru cetăţeni. Oamenii se pot îmbolnăvi în situaţia în care consumă această apă. Autorităţile din cadrul DSP chiar au atenţionat primăria şi consiliul local că persistenţa acestei situaţii va fi drastic sancţionată”, a declarat Gheorghe Caralicea.

Mihuţescu contrazice DSP

Primarul în exerciţiu şi candidatul USL la primăria Baia de Fier, Constantin Mihuţescu, contrazice autorităţile şi susţine că apa este potabilă. Asta, după ce iniţial a spus că nu ştie despre ce document vorbim şi dacă suntem în posesia lui ne-a recomandat să-l citim în continuare, că el se află în teritoriu şi nu pleacă la lucrări cu actele primăriei la el. Mai mult decât atât, iniţial a declarat că nu ne poate spune dacă apa din Baia de Fier este potabilă, însă ulterior a spus că el ştie că din analizele care s-au efectuat apa nu ar pune în pericol sănătatea consumatorilor. ”Înţeleg că s-a primit un document. Dacă-l aveţi, citiţi-l acolo, că eu sunt undeva la nişte lucrări. Nu am documentul şi nu pot să vă dau un punct de vedere. Nu pot să vă spun dacă apa este potabilă sau nu, că nu ştiu ce scrie DSP acolo pe dinafară”, a spus Mihuţescu. Primarul din a mai spus că o fi emis DSP vreun document,  însă nu plecă în teren cu documentele primăriei după el. O fi la viceprimar, mai spune acesta. Cert este că apa este potabilă. ”O fi emis DSP vreun document. Eu nu umblu cu documentele de la primărie după mine. Nu stau pe drumuri sau în primărie să hăulesc cum fac alţii. Nu l-am văzut doamnă, fiindcă atribuţiile sunt împărţite. O fi la viceprimar! Eu ştiu că apa e potabilă!”, a conchis Mihuţescu.Cu documentul DSP în faţă cităm pentru primarul din Baia de Fier, câteva rânduri din adresa emisă de autorităţi. ”Atenţionăm administraţia publică locală că persistenţa situaţiei actuale constituie atentat la sănătatea publică şi va fi sancţionat ca atare”.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: