Călinoiu va lua măsuri faţă de moartea Ralucăi. Peste şase luni

Preşedintele Consiliului Judeţean, care are în subordine Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, aşteaptă cu interes rezultatul anchetei făcute de Corpul de Control din Ministerul Sănătăţii, în cazul tinerei de 17 ani care a decedat în secţia de ORL, deşi venise pentru o operaţie de amigdalită. Ion Călinoiu i-a rugat pe cei din Minister să fie obiectivi şi a spus că în baza rezultatelor va lua o decizie. Rezultatele vor veni peste şase luni. Gheorghe Stanciu, şeful secţiei unde s-a întâmplat nenorocirea, a rămas impresionat de multitudinea de documente luate de corpul de control. De asemenea, Colegiul medicilor a format o comisie care să cerceteze acest caz, dar şi ei aşteptă rezultatele de la Mina Minovici.

Corpul de Control venit din partea Ministerului Sănătăţii să ancheteze cazul tinerei de 17 ani, care a decedat în secţia de ORL a Spitalului Târgu-Jiu au audiat toate persoanele implicate în acest caz. Mai mult decât atât, au fost luate o serie de documente care au legătură cu acest caz. Şi filmarea necropsiei tinerei Raluca Tulic va fi analizată de specialiştii din Ministerul Sănătăţii. „Au verificat secţia, Unitatea de Primiri Urgenţe. Au audiat toate cadrele medicale implicate, inclusiv infirmierele care au cărat targa cu tânăra de la ORL până la Terapie Intensivă, să vadă cât timp a făcut. Au fost verificate foarte multe documente, fişe de observaţie, contracte de muncă, fişe ale posturilor, acreditări şi multe documente. Le-au tras pe toate la xerox şi cred că au plecat cu un metru cub de hârtie de aici plus înregistrarea video a necropsiei. Nu ne-au spus nimic când au plecat”, spune Gheorghe Stanciu, şeful secţiei ORL. 

Şi Colegiul Medicilor anchetează cazul

Şi la nivelul Colegiului Medicilor din Gorj s-a format o comisie care va cerceta acest caz, însă se aşteaptă rezultatele finale de la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici. „Noi ne-au autosesizat în acest caz. Am format o comisie de medici specialişti din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Deocamdată avem rezultatele necropsiei făcute la Serviciul de Medicină Legală Gorj, dar aşteptăm rezultatele de la Mina Minovici, rezultatele toxicologice care sperăm să facă lumină în acest caz”, declară Ana Băleanu, preşedinta Colegiului Medicilor

Călinoiu aşteaptă raportul

Preşedintele Consiliului Judeţean Ion Călinoiu s-a întâlnit cu cei din Corpul de control al Ministerului Sănătăţii şi i-a rugat să cerceteze acest caz cu obiectivitate pentru a se stabili exact ce s-a întâmplat. În baza raportului de la Minister, Ion Călinoiu va dispune măsurile care se impun la spital. „Eu am avut o discuţie cu cei din Ministerul Sănătăţii, i-am rugat să trateze cu seriozitate acest caz şi să fie obiectivi pentru a vedea exact ce s-a întâmplat şi pentru a dispărea orice suspiciune. Aştept raportul de la minister şi atunci o să luăm măsuri organizatorice sau manageriale”, spune Ion Călinoiu.

URMĂRI

Imediat după controlul de la Minister au apărut informaţii potrivit cărora tratamentele la secţia ORL vor fi făcute numai în sala de tratament şi nu în saloanele bolnavilor sau că după administrarea tratamentului, în special cel injectabil, asistenta medicală va sta cel puţin cinci minute lângă pacient. Toate aceste lucruri rostite de tatăl fetei au fost infirmate de conducerea spitalului.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: