Când încep negocierile Contractului colectiv în CEO!

Contractul colectiv de muncă din Complexul Energetic Oltenia va fi negociat tot de federațiile reprezentative. Practic, la masa negocierilor vor ajunge aceleași persoane ca acum doi ani, dar din partea altor federații. Primele discuții ar putea avea loc pe 19 februarie, cu 60 de zile înainte de expirarea actualului contract.

Sindicaliștii nu au reușit să se grupeze într-un sindicat majoritar în CE Oltenia, astfel că drepturile salariaților vor fi negociate tot de federații. Cei mai mulți membri au Federația Univers și Federația Națională Mine Energie (FNME). Potrivit sindicalistului Gabriel Bălăceanu, strategia de negociere a Sindicatului Mine Energie Oltenia, afiliat la Univers, va fi gata după 11 decembrie. Federația Univers va cere uniformizarea salariilor, stabilitatea locurilor de muncă și indexarea salariilor “măcar cu inflaţia”. El a declarat la TV Sud că primele discuții ar putea începe cel mai devreme pe 19 decembrie și cel mai târziu pe 5 ianuarie 2015. “Federaţiile împuternicesc anumite comisii să negocieze contractul colectiv la nivel de CEO. E păcat că nu s-a găsit înţelegere să facem acel sindicat reprezentativ”, a spus Bălăceanu. Totodată, el a părut îngrijorat și circumspect față de un rezultat pozitiv al negocierilor. „Vom asista la un fenomen de desindicalizare dacă această negociere va eşua. Marea majoritate din cei care nu sunt la SMEO stau în expectativă şi aşteaptă negocierea CCM”, a mai declarat liderul sindical.

În 2013, contractul a fost semnat de Federația Univers, FNME, Energetica și Sindicatul Petrom. Acum, tot aceste federații vor negocia, dar liderii majoritari vor fi cei din Univers, care au migrat de la FNME.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: