Cârciumaru: Nu mai e ca pe vremea lui Mischie!

Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, sperie opinia publică la fiecare părere exprimată la televizor. Florin Cârciumaru a spus la o emisiune la un post local de televiziune, în contextul unei dezbateri pe legea traseismului, că Ambasada Statelor Unite ale Americii este „de dreapta“ şi că acesta este motivul pentru care nu agreează ideile „de stânga“. El a mai spus că, în ceea ce priveşte recrutarea primarilor şi consilierilor, Ion Călinoiu, şeful Consiliului Judeţean, nu va proceda ca pe vremea lui Nicolae Mischie.

Reporter: Ce părere aveţi despre ordonanţa care permite migrarea aleşilor locali? Câţi primari credeţi că se vor îndrepta spre alte partide, spre PSD?

Florin Cârciumaru: Ordonanţa a fost făcută nu pentru primari, ci pentru deblocarea consiliilor locale şi consiliilor judeţene. Deci ordonanţa s-a dat mai mult pentru consilieri pentru a avea posibilitatea ca primarii să-şi facă majoritatea şi să funcţioneze consiliile. Aşa cum spuneaţi, dau un exemplu la noi, dacă dl Călinoiu sau noi voiam să primim sprijin de la un primar puteam să primim sprijin şi fără să treacă la noi, lucru care s-a întâmplat şi la europarlamentare. Pentru că ăsta este adevărul adevărat. În momentul în care ai preşedintele Consiliului Judeţean Gorj sunt alte posibilităţi în a atrage voturile dintr-o comunitate, prin convingere şi realizări, către partidul pe care-l reprezintă preşedintele Consiliului Judeţean. Bineînţeles că nu mai sunt timpurile să se procedeze aşa cum se proceda pe timpul dlui Mischie, cu pixul pe hârtie. Vrei să primeşte sprijin de la un primar, încă o dată repet, puteam să primim sprijinul primarilor şi fără această ordonanţă.

Rep.: Politica PSD e una de recrutare în această perioadă?

F.C.: Nu ne ocupăm de aşa ceva. Cel puţin la nivel de judeţ nu o să pornim la drum cu această idee de a face presiune, fiecare e liber să facă ce consideră că e bine să facă.

Rep.: Faptul că Victor Ponta îşi asumă decizii de acest gen prin hotărâre de guvern, nu prin parlament, nu-i afectează imaginea? Ambasada SUA s-a exprimat împotriva acestei ordonanţe.

F.C.: Vreau să vă spun că poporul român simte nevoia să aibă un conducător cu mână de fier, care să respecte legile ţării şi Constituţia. Normal că niciodată reprezentantul Ambasadei SUA sau eu ştiu ce alt reprezentat al unui partid de dreapta să ţină cu un reprezentant al stângii. Niciodată nu o să vedem o ambasadă, un reprezentant de la Bucureşti, care să ia în braţe deciziile şi de dreapta şi de stânga ale poporului român.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: