CE Oltenia vrea să vândă energie de milioane de euro

CE Oltenia a intrat pe bursa energiei cu o singură ofertă, dar cu o cantitate foarte mare de energie, peste 1,5 milioane de MW. Licitaţia este pe data de 24 aprilie, iar preţul de vânzare este 184 de lei. În acest preţ sunt incluse taxele de transport şi cogenerare. CE Oltenia a încheiat anul trecut două contracte mari, ambele cu traderul Tinmar Ind. Pachetul de energie scos la licitaţie după Paşti este de circa 60 de milioane de euro.    

CE Oltenia are o singură ofertă pe bursă, pentru o cantitate maximă de 1.581.240 MWh, la preţul de 184 de lei pentru perioada de livrare 1 iulie 2014-31 decembrie 2015. Preţul de 184 de lei este bun, dat fiind că CE Oltenia scăzuse preţul şi la 175 de lei şi tot nu vânduse nimic. În plus, nici în 2013 nu a vândut cantităţi foarte mari de energie, cum este cazul acestei licitaţii, la 184 de lei, ci la 180 de lei. În plus, în data de 15 mai, Adunarea Generală a Acţionarilor din CE Oltenia va primi o informare privind scoaterea la vânzare pe platforma PCCB a OPCOM a unui pachet de energie electrică la o putere medie de 90 MW pe o perioadă de 18 luni cu 180 de lei. 

Contracte reziliate

Până acum, producătorul de energie a reuşit să vândă foarte puţin pe alte platforme ale OPCOM, dar nu a încheiat vreun contract bilateral. Directorul Diviziei Energetice, Aurel Medinţu, declara că la sfârşitul anului 2013 Complexul Energetic Oltenia avea  o producţie medie contractată pe PCCB de 900 MWh. În ziarul companiei, Medinţu înştiinţează minerii şi energeticienii de evoluţia negativă din piaţa de energie care a dus la rezilierea unor contracte. „O serie de parteneri au renunţat la aceste contracte, preferând PZU (Piaţa Zilei Următoare), de unde au putut să cumpere  energie la preţuri mai mici  decât la cele  la care au fost încheiate contractele pe PCCB“, a spus Medinţu în ziarul recent editat de producătorul de energie.

1 - TWh a reuşit să vândă CE Oltenia în primele trei luni ale anului 2014

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: