CE Oltenia vrea să vândă energie la primării, hoteluri şi restaurante

Complexul Energetic Oltenia a lansat mai multe oferte de furnizare de energie pentru consumatori mici. Directorul Diviziei Energetice, Aurel Medinţu, a menţionat că producătorul de energie se uită şi spre clienţii mici: restaurante, hoteluri, etc. Pe lista celor de la CEO se află însă şi firme mai mari gen Artego sau CFR Marfă, dar şi primării din Gorj şi din ţară.

Directorul Aurel Medinţu a declarat că până acum au fost încheiate contracte de furnizare de energie cu CFR şi Artego. „Am purtat discuţii şi cu Târgu Jiu, cu primăria Constanţa, dar nu am reuşit la nicio primărie să încheiem contract“, a explicat Aurel Medinţu.

Compensări

Directorul Aurel Medinţu a confirmat că unele dintre contracte, gen cele cu CFR Marfă sau Artego, sunt avantajoase pentru companie deoarece ar putea face compensări. CE Oltenia cumpără materiale de la Artego. Se poate, în baza unei înţelegeri, ca societatea CE Oltenia să furnizeze energie, iar Artego materiale. Directorul a menţionat că, până acum, compania a încheiat contracte pe OPCOM pentru 2014 pentru o cantitate de 700 de MWh. Dar nu pierd din vedere consumatorii mici, mai ales în contextul liberalizării preţurilor la energie. Atunci şi locuitorii vor putea opta pentru un anumit furnizor de energie. „Noi am făcut un inventar al clienţilor care au consum cât de cât acolo, ne-am uitat şi la micii consumatori şi am lansat multe oferte către aceştia. Ca dovadă am reuşit să mai prindem contracte cu consumatori eligibile. Ultimul prins este cu Artego. Am lansat oferte destul de multe şi că primării“, a declarat Aurel Medinţu.

Directorul de la energie a precizat că preţul cu care vând acestor clienţi nu este cel de pe OPCOM, adică 185 de lei, ci unul mai mare. „Preţurile sunt ceva mai mari pentru că la aceşti consumatori asigurăm şi partea de dezechilibre. Pe OPCOM sunt contracte în bandă, de exemplu 5 MW. Noi încheiem contract pe 5 MW nu ne interesează că nu are consumatori decât pentru 4. Diferenţa din contract şi cât consumă o suportăm noi“, a declarat Medinţu.

PROCEDURĂ

Dacă o primărie, restaurant, hotel sau firmă decide să cumpere energie electrică de la CE Oltenia, întâi trebuie să notifice furnizorul cu care are contract la acel moment şi să nu aibă datorii.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: