Conservatorii se despart de liberali, dar rămân în USL

Conducerea Partidului Conservator a anunţat ieri că se desparte de Partidul Naţional Liberal. Va rămâne în alianţa USL, dar ca partid distinct. Vestea este primită cu încredere de deputatul Răzvan Rotaru, recent intrat în PC Gorj, dar şi de preşedintele interimar Marius Borcan.

Purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă, a făcut aceste precizări după şedinţa Biroului Executiv al partidului, arătând că din discuţiile avute privind activitatea în plan local s-a constatat că protocolul cu ACD fizic nu funcţionează.

"Protocolul cu ACD fizic nu funcţionează. Nu prea au fost întâlniri în plan local, nici în plan naţional. Asta nu înseamnă că avem o problemă cu USL, USL rămâne în continuare cel mai drag proiect al PC şi credem că este izbânda cea mai puternică a PC, alături de PSD şi PNL. Pentru că întâlnirile acestea nu au prea existat, facem cunoscut că toate poziţiile PC de acum încolo sunt ale PC şi toate poziţiile PNL sunt ale PNL (...) Nu vizăm o rupere, nu vizăm o plecare", a precizat Ciucă.

„E o veste bună. Eu şi la alegerile locale am spus să candidăm singuri. Fiecare partid să-şi vadă de treburile lui, e un lucru bun“, a declarat preşedintele Marius Borcan. Acum, PC Gorj are doi parlamentari, ca şi PNL.

Şi deputatul Răzvan Rotaru este de acord cu această decizie. Acesta a menţionat că şi la Senat, dar şi la Camera Deputaţilor sunt grupuri parlamentare PC. Rotaru, împreună cu senatorul Tudor Barbu şi ceilalţi membri PC au planuri mari cu acest partid. „Nu s-a rupt protocolul, dar vrem să ne vedem de treaba noastră. Vrem să ne pregătim pentru viitoarele alegeri, să trecem de pragul electoral fără să mai avem o locomotivă“, a declarat Rotaru.

OPOZIŢIE

PDL Gorj, partid aflat în opoziţie, crede că PC nu va ajunge niciodată un partid serios. „PC nu se va revigora pentru că nu a fost niciodată viguros. PC a fost un partid care a obţinut un număr de parlamentari strict pentru cei de la Bucureşti, nu a existat niciodată în acest judeţ şi nu va exista“, a declarat Dan Vîlceanu, lider PDL. Acesta l-a ironizat şi pe cel mai nou membru PC, Tudor Barbu: „Vă spun că dacă ne-am urca în maşină cu domnul Barbu să mergem la Slivileşti, ne-ar duce la Bucureşti. Fac pariu că nu ştie localităţile astea“.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: