CSM Târgu Jiu a câştigat Grupa A  la junioare 3X3

Echipa de baschet feminin 3X3 a CSM Târgu Jiu s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului National U17 de Baschet 3×3 feminin. Junioarele au câştigat Grupa A, în care au fost repartizate în cadrului turneului de la Izvorani.

CSM Târgu Jiu s-a impus în primul meci din grupă în faţa echipei Sportul Studenţesc, scor 9-7, iar în cel de al doilea meci a trecut de CSS Champions 2 Bucureşti, scor 9-3. În sferturile de finală CSM Târgu Jiu urma să joace împotriva echipei CSU Braşov, ocupanta locului 2 din Grupa C.

Sala Polivalentă din incinta Complexului Olimpic “Sydney 2000” de la Izvorani a găzduit prima ediţie a Campionatului Naţional U17 de Baschet 3×3 feminin, întrecerile fiind organizate de Federaţia Română de Baschet cu sprijinul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, competiţie la care s-a înscris şi CSM Târgu Jiu.

Turneul urmărește selectarea celor mai buni sportivi, născuţi 2005, pentru Campionatul European de baschet feminin 3×3, care se va desfăşura în vara anului viitor, în perioada 5-14 august. Jucătoarele Ştefania Ardereanu, Teodora Ţîrcă, Casiana Spineanu şi Ştefania Buju sunt junioarele care scriu istorie pentru CSM Târgu Jiu şi pentru baschetul gorjean feminin.

Aflate pentru pentru prima dată la o astfel de competiţie, gorjencele au trecut repede peste emoţiile debutului şi s-au impus în faţa mult mai titratei echipe Sportul Studenţesc. În meciul doi, elevele coordonate la acest campionat de profesorul Toma Popescu, cel care le pregăteşte şi la grupa de U18, au trecut fără probleme de bucureştencele de la CSS Champions.

Vizualizări: 290

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: