Din idealism se moare, nu se sharuiește

După oamenii care cred că societățile secrete sunt sursa tuturor relelor, cei mai tâmpiți mi se par ăia care cred că comunismul e sursa tuturor relelor. Să stai și să faci burtă într-un apartament din Rovinari sau într-un cartier obscur din București în timp ce administrezi un blog de dreapta cu 14 fani și, în timpul ăsta, să ticluiești planuri pentru doborârea comunismului și a Uniunii Sovietice, mi se pare cam mult. Mi se pare de manualele de psihiatrie de mult. Chiar să n-ai probleme mai stringente de rezolvat? Chiar să nu ai decența și realismul să le iei pe rând? Dragi luptători de dreapta de pe Facebook, haideți să o luăm în ordine: mai întâi doborâm congregația perfidă a administratorilor de bloc ca să scăpăm de întreținerea care iar a venit 6 milioane luna asta, apoi facem o mișcare împotriva lanțului Mega Image care a scumpit fasolea și cartofii, ne aliem cu proastele de pe Facebook care cer să nu mai fie rahați de câine în oraș (da, există o mișcare de genul ăsta) și la sfârșit, după ce învingem toți acești dușmani, în fine, suntem pregătiți. Atacăm Rusia! O mitraliem cu niște statusuri care-l vor face pe Putin să-și plângă în pumni și, în cele din urmă, să se retragă la o fermă proprie și să se apuce de capitalism.

Sau mai am o idee pentru voi. Rusia e rea, da? Rusia vrea să aducă iadul pe pământ, da? Comunismul ne pândește la cotitură, crește în noi ca diavolul. Ei bine, ce-ar fi să mergeți să luptați? Cum unde? La Kiev! Pe stradă, la lupta împotriva comunismului.

Dar noooo. Voi nu vreți să luptați, de fapt. Voi vreți doar să-i întărâtați pe bieții ucraineni. Le-ați băgat în cap (poate observaseră și ei, nu zic) că Rusia e rea. Că UE e bun. Că trebuie să se rupă. Că trebuie să facă orice ca să scape de amenințarea roșie. Că trebuie să se lupte cu Armata Roșie. Oamenii v-au ascultat. Iată-i în stradă, murind cu zecile, poate sutele. Și voi ce faceți? Îi încurajați DE PE FACEBOOK? Vă lamentați în statusuri? Vă tremură arătătorul pe mouse când dați play la un video cu morți, nu? Ei, atunci luptați. Acum e șansa voastră, asta e lupta pe care o așteptați. Dați jos maioul ăla plin de grăsime, băgați repede 7 flotări, puneți-vă niște tigăi pe cap și cartoane în pantaloni și hai, coborâți în stație la 205, fuga la aeroport și luați-l pe primul către Kiev. Acolo să vă văd că-i susțineți pe oamenii care mor pentru o idee. No?

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: