Dintre Iohannis și Ponta vom vota cu Dumnezeu, normal

Na, că ne-a pus dracului, pe toți, să-l propunem ca Iohannis drept candidat al dreptei care să ne scape de comuniști. Cine am spus că ne-a pus? Dracul! Exact! Că bine zicem. Tot perorând la nesfârșit despre mitul neamțului cinstit și muncitor, tot visând la nemți verzi pe pereți care să ne readucă la linia de plutire și să facă din București măcar un mic Berlin acolo, hai, un mic Dresda, dacă Paris nu se mai poate, am uitat un amănunt esențial: pe acela că Iohannis nu este ortodox. Pare-mi-se că e luteran, dar asta contează mai puțin. Pentru că știți cine este ortodox din tată-n fiu (minte el pe la lume c-ar fi gorjean și doctorand, cu ortodoxia chiar nu are probleme)? Victor Ponta.

Și știți cine mai este ortodox? Socrul lui Victor Ponta. Dar Ilie Sârbu nu e ortodox de rând, ci e licențiat în teologie, fost profesor la Seminarul Teologic Caransebeș în anii '70 și coleg cuuu... Cu cine credeți? Cu Dan Ilie Ciobotea, pe numele său de mirean, cunoscut și după nick-ul său de scenă – patriarhul Daniel. Atât patriarhul cât și socrul au absolvit Institutul Teologic din Sibiu, dar nu acolo și-au întărit îndelungata prietenie, ci la Geneva, unde au fost ambii detașați la Institutul Economic din localitate în anii '80, semn al unei sălbatice disidențe (dar nu despre asta vorbim). Vorbim doar despre faptul că e greu de crezut că patriarhul îl va lăsa pe ginerele bunului său prieten la nevoie, deci nu vă mirați dacă într-o sfântă duminică în care dați pe la slujbă îl veți auzi pe preotul din localitatea voastră predicând grav despre pericolul ca țara să încapă pe mâna altora decât cei care au păstrat drumul creștinismului drept. La cât de strânsă va fi bătălia, meciul se va juca aici. Relațiile dintre bunii amici s-au mai răcit, dar continuă, de altfel Ilie Sârbu se plângea, într-un interviu recent, că de când e Daniel la Patriarhie ”am mai vorbit doar de vreo două ori”. Ei bine, acum, cu luteranul candidat aproape oficial al dreptei, e suficient să mai vorbească o dată.

Așa că ori Iohannis face bine și se convertește rapid la ortodoxism, botezat de Traian Băsescu cu apă vie de la Cotroceni, ori ne pregătim cu toții sufletește pentru un președinte (cum era aia?) ”pisicuț”. Românilor nu le plac cetățenii de alte confesiuni, dar cu siguranță adoră pisicuții. Am văzut eu pe Facebook!

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: