Dosar penal pentru Mazilu şi Fugaru

Primarul şi viceprimarul din Târgu Cărbuneşti sunt cercetaţi într-un dosar penal. Acuzatia este aceea de abuz în serviciu şi are ca obiect achiziţia unor utilaje pentru Primăria Târgu Cărbuneşti. Viceprimarul Ion Fugaru spune că dosarul este unul politic, ca şi acela în care soţia sa a fost supusă acum două zile unui abuz al poliţiştilor.

Poliţia cercetează modul în care Primăria Târgu Cărbuneşti a achiziţionat anul trecut un autogreder şi alte utilaje pentru deszăpezire. Pentru că există suspiciuni cu privire la modalitatea de achiziţionare a utilajelor, cei doi şefi ai primăriei s-au ales cu dosar penal pentru abuz în serviciu. Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inpsectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, a confirmat faptul că există acest dosar, dar a precizat că nu poate da detalii, ca urmare a faptului că acum cercetările sunt într-o fază nepublică. Viceprimarul Ion Fugaru este de părere că i-a deranjat pe cei care erau obişnuiţi să câştige bani frumoşi din deszăpezire.

Fugaru consideră puşcăria o relaxare

Ion Fugaru susţine că nu se teme de ancheta poliţiei: „Vreau să vă spun că dorm foarte liniştit, pentru că ştiu ce este în spatele dosarului acesta. Şi până la urmă, chiar dacă mă duc o săptămână prin arest care este problema- Mă relaxez, mai citesc nişte ziare, mă uit la televizor, că şi aşa aveam nevoie de odihnă”.

Fugaru spune că nu are de gând să pună expert sau să îşi ia avocat, pentru că nu are rost să arunce banii: „Sunt foarte convins că actele nu pot arăta decât că totul a fost în regulă, aşa că nu văd de ce să îmi pun expert. Ancheta durează de un an, nu întâmplător toate apar acum. E un dosar politic. Ne întoarcem cu o lună în urmă şi luăm declaraţiile lui Pasti şi lui Călinoiu, care spuneau să am grijă la dosarele pe care le am. De unde ştiau ei de acest dosar- Vă spun că totul este în regulă. Dacă am comis o ilegalitate nu am ce căuta în primărie”.

Fugaru a mai spus că vrea să aibă o discuţie cu Viorel Caragea, comandantul Poliţiei, înainte de a trage concluzii asupra implicaţiilor politice în cazul său: „Eu ştiu cine l-a propus pe Caragea să fie comandant, dar nu vreau să trag concluzii înainte de a avea o discuţie cu acesta. Nu vreau să îl fac responsabil pentru greşelile subalternilor săi, dar aştept să se autosesizeze din presă şi să ia măsuri cu cei care au comis abuzuri”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, s-a jurat că nu are nicio legătură cu dosarul deschis pe numele celor doi edili.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: