Eleva care şi-a tăiat venele, în program de consiliere

Eleva din clasa a VII-a de la Școala Generală Plopșoru, care a cedat nervos și a încercat să își taie venele cu ciobul, a intrat într-un program complex de consiliere. De acesta se ocupă un consilier de la un cabinet din Bâlteni, cea mai apropiată comună din zonă care beneficiază de specialiști. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj spun că fata a reacționat în acest fel pentru că suferă foarte mult deoarece mama sa este plecată la muncă în Italia. Acum fata face naveta până la Bâlteni pentru că profesorii din școală nu vor să înființeze un cabinet de consiliere.

Reprezentanții ISJ Gorj au apelat la un specialist din Bâlteni pentru a-i oferi consiliere tinerei care a vrut să își taie venele cu ciobul în toaleta școlii din Plopșoru. Totul a plecat de la o simplă observație pe care directoarea școlii generale din Plopșoru a făcut-o asupra modului în care tânăra venise îmbrăcată la școală. Bâlteniul este cea mai apropiată localitate care beneficiază de serviciile unui specialist, așa că tânăra va trebui să facă naveta pentru a beneficia de acest tratament.

Conducerea ISJ Gorj spune că fata este foarte emotivă deoarece mama sa este plecată în Italia, iar acest lucru ar fi afectat-o foarte mult. De asemenea, tatăl său nu dă vina pe cei din cadrul școlii pentru gestul fetei. ”La fața locului au fost și cei de la Inspectorat și o echipă de la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională și s-a constatat că eleva a depășit momentul respectiv. Lipsa afectivității, precum și a comunicării au contribuit la aceste gesturi. Ei se află și la această vârstă, dar a recunoscut că nu voia să facă niciun gest extrem. Acum este pe drumul cel bun. O consiliază cei de la Bâlteni, dar poate veni și la Târgu Jiu”, afirmă Natalia Mihaiu, directoarea CJRAE Gorj. 

Fata trebuie să facă acum naveta împreună cu tatăl său pentru a beneficia de consiliere deoarece la nivelul școlii în care învață nu s-a dorit înființarea unui astfel de cabinet.

Şcoala ar putea avea cabinet psihologic

Reprezentanții ISJ Gorj spun că deși la școala din Plopșoru s-au făcut demersuri pentru înființarea unui cabinet psiho-pedagogic în urmă cu ceva timp, acest lucru nu s-a îndeplinit pentru că majoritatea profesorilor care fac parte din Consiliul de Administrație au fost împotriva acestei propuneri.

Singura care a susținut deschiderea unui astfel de cabinet a fost chiar directoarea școlii, Popescu Gabriela. Nici pentru a doua oară nu a fost acceptată propunerea făcută de directoare, pe motiv că în acest fel școala ar fi recunoscut că are copii cu probleme psihice.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: