Evacuare cu jandarmi la Obştea Runcu

Un nou scandal a izbucnit la Runcu, acolo unde cele doua conduceri ale Obștii Muntele Runcu s-au întâlnit, de data aceasta în prezenta unui executor judecătoresc. Cel care a închiriat clădirea în care era sediul obștii s-a încuiat și a refuzat să mai iasă din clădire pentru a preda cheile. La fața locului s-au deplasat și oamenii legii deoarece scandalul a fost la un pas să degenereze din ceartă în bătaie. Este a treia oară când executorul merge la Runcu pentru a evacua clădirea și a o preda Obștii Muntele  Runcu.

Cei care închiriaseră clădirea unui om de afaceri din București au fost membrii familiei Stan. Aceștia, bucurându-se de statutul de președinți ai obștii, au înstrăinat sediul obștii pentru o perioadă de trei ani. ”Proprietatea acestor clădiri aparține SC Flux, firmei care a cumpărat drepturile de la membri. Acea firmă are un chiriaș aici, are un contract de închiriere valabil, achitat. Acel chiriaș are drepturi de folosință asupra acestor bunuri. Chiriașul are un titlu, nu are o hotărâre irevocabilă prin care să i se anuleze acel contract, deci are tot dreptul să locuiască aici”, spune Vasile Stan, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie a Obştii Runcu. Pe de altă parte, Constantin Tabacu, membru al Consiliului de Administrație, susține că acest lucru este imposibil, deoarece statutul obștii nu permite închirierea spațiilor care-i aparțin. ”Nu are cum să intre în rândul obștii. Noi nu putem înstrăina, practic putem să vindem numai în rândul co-proprietarilor obștii, nu la persoane sau cu atât mai mult la societăți comerciale din afara obștii”, susține Constantin Tabacu, membru CA Obștea Muntele Runcu.

Este a treia oară când noul Consiliu de Administrație aduce executorul judecătoresc pentru a prelua clădirea, acțiune demarată în urma unei hotărâri definitive și irevocabile. ”Suntem aici pentru a treia oară și nu putem evacua clădirea. Impedimentul este că în momentul de față, când organul de executare a fost lăsat să deschidă pentru a vedea dacă în acest imobil sunt într-adevăr actele și documentele  pe care debitorii trebuie să le predea către creditori. Bineînțeles că dânsul a solicitat la intrarea organului de executare să se uite dacă îi lipsește vreun lucru, după care a închis”, spune Marin Enea, executor judecătoresc.

Efectivele de jandarmi s-au suplimentat la Runcu deoarece violenţa a devenit iminentă. Bucureșteanul afacerist a stat câteva ore în sediul clădirii, încuiat, până când spiritele s-au mai calmat.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: