Fals procuror DIICOT condamnat la închisoare – 1,8 ani de pușcărie!

Un tânăr care s-a dat procurori DIICOT  și care a fost trimis în judecată în vară pentru că i-a promis unui gorjean student la București că îi pune o „pilă” ca să promoveze un examen la Universitatea București a fost condamnat acum de magistrați la închisoare cu executare. Constantin Bogdan Hotoboc a cerut, în vara lui 2013, 230 de lei de la Daniel Alexandru Morie, convingându-l că în schimbul banilor va trece examenul la algebră, ceea ce nu s-a și întâmplat.

Acum, în fața judecătorilor Hotoboc a fost cel care a avut de trecut un examen, fără pile, el recunoscându-și faptele de care era acuzat de procurori, ceea ce i-a adus totuși o condamnare de 1 an și 8 luni de închisoare, bărbatul fiind recidivist. Magistrații au dispus confiscarea de la acesta a sumei de 230 de lei, instanța obligându-l să suporte și 400 de lei cheltuieli judiciare către stat. Decizia instanței nu este definitivă, putând fi contestată.

Hotoboc a mai fost în spatele gratiilor în urmă cu un deceniu, când a fost condamnat pentru furt la 3 ani de închisoare, în urmă cu patru ani primind și o amendă de 500 de lei din partea judecătorilor. Falsul procuror a fost părăsit de soție în urma primei condamnări, ulterior nu a reușit să plătească nici pensia alimentară și, în cele din urmă, a sfârșit prin a se prezenta ca „procuror DIICOT”  pentru a găsit naivi de la care să facă rost de bani. Condamnarea acestuia vine în contextul în care anchetatorii tocmai au mai identificat un fals procuror DIICOT, unul aflat chiar în Penitenciarul de la Colibași, de unde suna naivi dispuși să îi încarce cartela telefonică, omul spunând că în calitatea oficială pe care o are face „verificări”…

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: