Florescu (PSD): Au rămas în competiţie Călinoiu şi Costoiu

Vicepreşedintele PSD Gorj, Ciprian Florescu, a declarat la Interviurile Radio Infinit că în competiţia pentru candidatura pe colegiul 2 Senat rămân Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, şi Mihnea Costoiu, ministrul Cercetării. Florescu a mai spus că decizia finală va fi luată săptămâna aceasta, în Biroul Permanent Judeţean al PSD Gorj.

Reporter: Liberalii au ordin să câştige colegiul 2 şi spun că vor avea un candidat tare. Ce spuneţi?

Ciprian Florescu: Depinde cine le-a dat ordin, pentru că dacă le-a dat Antonescu am mari îndoieli că vor răspunde liberalii la supărările prin care au trecut odată cu ieşirea de la guvernare. Cred că foarte mulţi liberali sunt supăraţi în ţara asta şi pe bună dreptate, pentru că s-au trezit că pentru nişte vendete politice au fost nevoiţi să renunţe la rezultatele pe care le obţinuseră cu PSD. Probabil vor fi fracţiuni din PNL care vor răspunde ordinelor de la centru.

Rep.: Problema e cu cine va ieşi PSD.

C.F.: Ultimele nume vehiculate sunt vicepreşedintele PSD la nivel naţional Ion Călinoiu şi ministrul Mihnea Costoiu. Cred că acestea două au rămas în competiţie şi în condiţiile în care domnul Călinoiu pare a nu fi tentat să candideze, probabil se va merge pe mâna domnului Costoiu. Probabil. Nu pot să spun în mod oficial. Încă nu ne-am întâlnit în Biroul Permanent Judeţean.

Rep.: Dar când veţi stabili?

C.F.: Cred că săptămâna asta să putem ieşi cu candidatul PSD pe colegiul 2.

Rep.: Dacă va candida domnul Călinoiu la Senat va fi o competiţie pentru Consiliul judeţean. Aţi fi un contracandidat uşor pentru Dan Vîlceanu, Marcel Romanescu?

C.F.: Dacă e să pui în balanţă în acest moment două nume, Ion Călinoiu şi Ciprian Florescu, este clar că eu sunt departe de ceea ce a reuşit să dezvolte actualul preşedinte al Consiliului Judeţean. Tocmai asta a fost şi ideea când m-a luat în echipa sa la Consiliul Judeţean, să încerce să mă introducă în adevăratele probleme ale Consiliului Judeţean. Pot să accept că sunt un candidat mai uşor decât Ion Călinoiu, dar nu pot să accept că se vor ridica peste noapte alte partide politice care vor zdrobi PSD. PSD rămâne PSD şi la nivel central şi la nivel de judeţ. (...) La fel de posibil este să nu candidez eu la Consiliul Judeţean în 2016.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: