Hală pentru încărcarea stingătoarelor, înfiinţată de Minprest

Societatea Minprest Serv Rovinari, al cărui acţionar majoritar este CE Oltenia, va înființa de la începutul anului viitor o hală pentru verificarea și încărcarea stingătoarelor de incendiu. Noua activitate este una solicitată în ultima vreme de agenții economici și nu numai, după tragedia din clubul Colectiv. Cererea de stingătoare a crescut de cinci ori față de aceeași perioadă a anului trecut.

Minprest își extinde obiectele de activitate prin înființarea de noi servicii. Nu se va mai ocupa doar de curățenie, reparații ale instalațiilor în minerit, defrișări și împăduriri, ci și de verificarea și încărcarea extinctoarelor. Fiecare firmă, unitate, instituție are astfel de stingătoare, care trebuiesc verificate anual, dar și încărcate cu pulbere dacă este nevoie. Hala va funcționa în incinta Minprest la Vârț. Va fi o hală, în extinderea unei clădiri, cu un stand de încărcat stingătoare și loc de depozitare.

Conducerea Minprest vrea să atragă astfel noi clienți. Concurența în domeniu este acerbă pe plan local, spune Gabriel Giorgi, directorul Minprest. "Ca să putem să implementăm activitatea de verificat-încărcat stingătoare trebuie să avem trecut în actul constitutiv niște coduri CAEN, conform ISCIR. Este pe planul de investiții pe 2015, acum suntem pe ultima sută de metri și sper să ne încadrăm ca până la sfârșitul anului cu avizele și extinderea clădirii, așa încât la începutul lui 2016 să avem activitatea aceasta. Stingătoarele se verifică anual, trebuie vopsite dacă este cazul, verificate la presiune, schimbat praful din interior și nu poți să faci activitatea decât dacă ești autorizat. Ideea este a mea, este destul de veche. În Gorj sunt multe firme care se ocupă cu asta. Concurența este foarte mare. Este o concurență mare dar în același timp este o concurență neloială. Adică sunt multe firme și mulți beneficiari care acceptă doar să li se aplice echicheta pe stingător unde scrie că e verificat și să nu facă restul de lucrări", a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest Serv Rovinari.

Societatea nu va face noi angajări o dată cu punerea în funcțiune a halei respective. Patru salariați ai unității au fost autorizați pentru a efectua astfel de activități.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: