Interviu Daniel Burlan, directorul SNLO

Daniel Burlan, directorul SNLO, a acordat un interviu la Radio Infinit despre înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia.

Cum se va numi viitoarea companie ce va reuni CE Turceni, CE Rovinari, CE Craiova şi SNLO?

Sunt cele două variante, Complexul Energetic Oltenia sau Complexul Mine-Energie Oltenia. Mai mult cred că se va chema Complexul Energetic Oltenia fiindcă domeniul principal de activitate al companiei este producerea de energie, legea societăţilor prevede un singur domeniu de activitate.

În ce stadiu se află?

Este într-o fază de proiect a actului constitutiv la Fondul Proprietatea, care spunea că în această săptămână îl va înainta Ministerului Economiei pentru analiză fiindcă Ministerul Economiei a înaintat spre analiză o serie de documente Fondului Proprietatea, un memorandum de înţelegere între cele două părţi plus un proiect al hotărârii de Guvern de înfiinţare a acestui complex, urmând ca apoi să se facă o întâlnire Ministerul Economiei- Fondul Proprietatea pentru ultimele detalii.

Se va înfiinţa aşadar Complexul Oltenia, nu se mai înfiinţează Electra…

Pentru Compania Electra există o serie de procese, vreo 56 de procese cu termene şi în anul 2012. Unele dintre procese s-au pierdut, urmând să se facă recurs. Procesul de fuziune în Compania Electra probabil va fi întârziat, dar această companie poate să fie un pas intermediar între structura actuală şi Electra.

Vor mai avea loc restructurări în cadrul SNLO până la sfârşitul acestui an?

Vom face o analiză în funcţie de rezultatele financiare ale societăţii şi de modul de asigurare a lichidităţilor, dacă există posibilitatea să facem încă un program până la sfârşitul anului. Ne vom pune la masă cu sindicatele, vom analiza acest lucru, urmând ca acest program de restructurare să îl convenim şi să îl facem până la sfârşitul anului. Repet, numai dacă situaţia financiară a societăţii permite fiindcă de aici încolo orice disponibilizare înseamnă costuri suplimentare, dar în schimb înseamnă eficienţă în anul următor.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: