Pesediştii se contrazic în privinţa necesităţii Complexului Oltenia

Vizita ministrului Economiei Ion Ariton anunţată pentru sfârşitul acestei săptămâni, cu prilejul zilei minerilor, îi obligă pe politicieni să ia o poziţie clară faţă de înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia. Interesant este ce se întâmplă în PSD, unde Ion Călinoiu este pentru înfiinţare, iar subalternul Laurenţiu Ciurel împotriva.

Laurenţiu Ciurel l-a contrazis pe Ion Călinoiu, la Radio Infinit. Vicepreşedintele PSD are o părere total opusă faţă de cea a şefului său politic în ceea ce priveşte Complexul Energetic Oltenia. În vreme ce şeful judeţului declară că viitoarea companie este necesară pentru minerit şi energie, fostul director al CE Rovinari nu-i vede utilitatea. CE Oltenia va fi un subiect abordat la întâlnirea cu ministrul Ariton.

Complexul Energetic Oltenia ar putea fi funcţional de la 1 ianuarie 2012.

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, speră să fie şi el invitat la discuţiile cu ministrul Ion Ariton. Mai ales că susţine înfiinţarea Complexului Oltenia. Spune că este necesar pentru minerit şi energie, dar vrea să ştie şi ce planuri are Ministerul Economiei cu viitoarea companie.

Culmea este că Ion Călinoiu este contrazis chiar de subalternul său politic, vicepreşedintele PSD Laurenţiu Ciurel care nu crede că, acum, este utilă înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia. Ba mai mult, social-democratul susţine că CEO „va trage înapoi producătorii de energie, termocentralele Turceni şi Rovinari deoarece nu are componenta hidro”. De menţionat ar fi că eşecul Electra este cauzat mai ales de „componenta hidro“, fiind cunoscut faptul că Hidroelectrica a fost printre principalii opozanţi. De fapt, chiar absenţa companiei uşurează înfiinţarea CE Oltenia.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: