Petrecerea lui Dragnea

Mai presus de copii îmbrăcați în monștri și bomboane împărțite de adulți, de copii (xeroxuri adică, sic!) penibile românești, cu petreceri tematice de doi lei în care niște fete urâte găsesc, în sfârșit, pretextul perfect să fie urâte cu un scop (”Era Halloween-ul, dragă, ce vrei?!”), dincolo de maratoane cu horror-uri proaste și tarantule păroase de plastic, Halloween-ul este o zi în care americanii, laolaltă cu creștinii din vest, își comemorează morții.

Deci, dacă tot vrem să fim pro-americani, dacă tot împrumutăm fără prea mult scepticism sau rațiune tot ce e americănesc, cred că ar trebui să mutăm cu toții petrecerea în județul Teleorman. Poate avem norocul să se oprească pentru a bea un pahar de punch (americanii știu de ce) și domnul Dumitru Călugăreanu, cetățean exemplar, un adevărat model de spirit civic pentru consătenii dumisale din Țigănești (TR). Cum altfel am putea numi un domn care s-a dus să voteze la două săptămâni după ce-a murit? Are și Dragnea dreptatea lui: cine altul decât domnul Călugureanu ar putea fi mai nemulțumit de Traian Băsescu, cel care îi promisese că va trăi bine? Morții în general au avut toate motivele din lume să se mobilizeze într-o astfel de zi. Sigur, nu este comun ca un decedat să voteze. Dar, la ce isterie s-a creat și la cât de tare îl ura lumea pe Băse la acea dată, miracolele cred că pot fi luate în considerare. Morții au votat și basta, lăsați-l pe domnul Dragnea în pace, că la mustața aia nu cred că va fi el activul, în caz de Doamne Ferește.

Să-i celebrăm, deci! Nu le-a ieșit anul trecut, dar mai sunt atâtea scrutine în program, iar morții au, pun pariu, o răbdare de fier. Nemaivorbind că sunt și mulți și nici nu există riscul să se contamineze cu informație, pentru că nu vor pleca în diaspora prea curând, nici nu intră pe internet. Cum e vorba aia? ”Mortul la secție se va mai întoarce.”

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: