PP-DD ar vrea un pact de neagresiune, PDL un angajament

Partidul Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD) Gorj riscă să rămână fără obiectul negocierii cu PSD, mai mulţi consilieri şi cei doi primari din Gorj fiind aproape de o trecere la PSD. În aceste condiţii, liderii centrali ar vrea un pact de neagresiune cu PSD. Între timp, cei de la ACL discută despre impunerea unui angajament pe care să-l semneze primarii şi consilierii prin care trec tot la PDL sau PNL.

Robert Filip, prim-vicepreşedintele PP-DD Gorj şi vice la Consiliul Judeţean Gorj, spune că nu pleacă nimeni la PSD, dar că ordonanţa privind libertatea la migraţiune politică le-a îngreunat negocierile. „Nu şi-a exprimat nimeni intenţia să plece. Ordonanţa nu că ne-a bulversat, dar ne-a cam îngreunat negocierile, adică deocamdată nu putem să negociem pentru că nu avem cum să discutăm ceva concret“, a declarat Filip. Chiar şi aşa, conducerea centrală se gândea la semnarea unui pact de neagresiune cu PSD. „Deocamdată ştiu că de la Bucureşti se punea problema să semnăm un pact de neagresiune, dar ştiu că PSD nu şi-a exprimat intenţia să ia din oamenii PP-DD şi nu am avut un clinci sau o discuţie pe acest subiect“, mai spune Filip. Liderii PSD Gorj susţin că un astfel de pact nu-şi are rostul şi că şi cei de la PP-DD pot beneficia de această ordonanţă. Interesant este că, deşi PSD spunea că va da PP-DD funcţii la deconcentrate şi posturi de viceprimar, în realitate partidul lui Dan Diaconescu nu a primit mai nimic.

În acelaşi timp, legea privind traseismul pentru 45 de zile ameninţă şi mai tare pe cei de la PDL şi PNL. De acolo vor pleca mulţi primari şi consilieri. Cei de la PDL şi PNL invită consilierii şi primarii să uzeze de legea traseismului, dar să se înscrie tot la PDL şi PNL. Astfel, liderii ACL îi obligă să rămână în alianţă deoarece o singură dată poţi pleca de la un partid la altul în decursul celor 45 de zile.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: