Procesul lui Habitu, pe rolul Curţii de Apel Craiova

Vacanţa de vară a magistraţilor nu va începe înainte ca pe rolul instanţei din Bănie să nu intre la judecată şi apelul pe care Aristică Doru Şerban, dar şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, l-au declarat la sentinţa pronunţată în faimosul dosar de cămătărie, evaziune, şantaj, spălare de bani şi lipsire de libertate.

Achitat de către magistraţii gorjeni pentru acuzaţia care l-a făcut faimos în toată lumea, cea de cămătărie, Habitu, cum mai este cunoscut inculpatul, speră ca la procesul de la Curtea de Apel Craiova să îi convingă pe judecători că nu a comis nici celelalte infracţiuni şi, astfel, să fie achitat. Procurorii sunt de o cu totul altă părere şi speră şi ei ca probele de la dosar să ducă la condamnarea mai aspră a inculpatului, inclusiv pentru acuzaţia de cămătărie.

Habitu a fost condamnat la Tribunalul Gorj la doi ani şi jumătate de închisoare, în condiţiile în care aproape un an a fost după gratii, în arest preventiv. Dacă sentinţa nu i se modifică, acesta poate considera că a cam executat jumătate din pedeapsă. Procesul a fost deschis după ce omul de afaceri Dan Radu Floarea l-a reclamat pe Şerban la Parchet, dar şi la Poliţie, că a fost sechestrat şi ameninţat de către inculpat pentru că nu i-ar fi returnat sume mari de bani împrumutate. Floarea a susţinut că el a plătit şi împrumutul, dar şi dobânda extrem de ridicată ce i-a fost cerută, în timp de Habitu spune că nu şi-a primit niciodată banii înapoi. În acest sens el arată că a depus la Parchet mai multe plângeri împotriva lui Floarea, dar pe care anchetatorii nu le-au mai luat în calcul, el fiind convins că la oricare altă instanţă din ţară, în afară de Târgu Jiu, îşi va demonstra nevinovăţia.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: