„Profa de şpagă”, îmbogăţită de procurorul Moţa

Profesoara Mariana Văduva va primi despăgubiri de 50.000 de lei pentru zilele petrecute în arest pentru luare de mită. Probele administrate de procurorul Emil Moţa au fost considerate insuficiente. Văduva a fost mai întâi achitată, iar acum va fi şi despăgubită. Aceasta a cerut iniţial daune de un milion de lei.

Mariana Văduva este profesor în cadrul Universităţii Constantin Brâncuşi, iar în februarie 2007 a fost reţinută de procurori şi poliţişti în urma unui flagrant, după cele 24 de ore fiind pusă în libertate, din motive medicale, ea internându-se la spital. Anchetatorii au susţinut atunci că mai mulţi studenţi ai acesteia erau obligaţi să ofere anumite sume de bani pentru a promova examenele pe care le aveau cu Mariana Văduva.

Pe parcursul procesului care a urmat studenţii au declarat că au dat banii doar unui coleg care a mers în casa profesoarei, fără a avea certitudinea că banii au şi fost daţi. Prim-procurorul de la acea vreme, Emil Moţa, a fost cel care a avut curajul să se ia la luptă cu corupţia din rândul universitarilor, dar bătălia a fost pierdută, magistratul nefăcând rost şi de probele de care ar fi avut nevoie pentru a câştiga un proces.

Văduva a fost achitată la toate instanţele de judecată, după finalizarea procesului ea menţionând că inclusiv colegii de serviciu o privesc în continuare ca fiind „profa şpăgară”, conform titlurilor din presă.

Mariana Văduva spune acum, după ce a aflat decizia judecătorilor, că nu intenţionează să facă apel la sentinţa respectivă, deşi iniţial ea solicitase daune de un milion de lei. „Nu valoarea daunelor m-a interesat, ci faptul că o instanţă a recunoscut greşelile făcute de statul român faţă de mine. Atât am dorit să se vadă, că s-a greşit în cazul meu. Mi s-a spus în fel şi chip pentru ca, de fapt, instanţele să îmi dea mie dreptate, cea care am susţinut mereu că adevărul nu este cel prezentat de anchetatori”, a menţionat Văduva.

Dacă sentinţa va rămâne definitivă, daunele vor fi plătite de statul român.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: