Reacţiile politicienilor gorjeni la alegerile din PNL Gorj

Numai de bine despre Dian Popescu. Noul preşedinte al PNL Gorj, Dian Popescu, este cel mai potrivit în fruntea partidului, în opinia fostului lider al organizaţiei liberale, Dan Ilie Morega. De asemenea, democrat-liberalul Ionel Manţog este convins că actualul preşedinte va lupta mai mult pentru liberali, decât s-a făcut până acum. Între timp, preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, speră ca lumea să nu-l asocieze pe el cu eşecul lui Angheloiu.

Lui Morega i-au trecut toate supărările pe Dian Popescu şi crede că cel din urmă este cel mai potrivit pentru funcţie. Acum Morega are toată încrederea că Popescu nu va face din PNL Gorj sluga PSD-iştilor, aşa cum ar fi făcut Angheloiu dacă ar fi fost ales preşedinte. “Voturile pe care le-a obţinut Radu Angheloiu nu sunt voturile lui. Sunt voturile unde PSD-ul a dorit în mod foarte clar ca să câştige Radu Angheloiu, ca partidul să fie un partid balama pe care să-l manipuleze Angheloiu în interesul şi în folosul lui Călinoiu. Faptul că Dian Popescu a câştigat alegerile este un lucru benefic pentru că este un om echidistant faţă de toate partidele politice şi din câte îl ştiu, chiar dacă nu are o experienţă în managementul politic este un om cu ambiţie şi înclin să cred că va duce partidul politic pe un trend ascendent. Dacă ar fi câştigat, Angheloiu nu era decât o palmă pentru electoratul PNL-ului”, declară Dan Ilie Morega.

Acesta le transmite liberalilor şi un avertisment: Atenţie la Călinoiu. Democrat-liberalul Ionel Manţog este convins că actuala conducere va negocia cu PSD în favoarea liberalilor. “Mai toată manevra PNL Gorj va fi îngrădită de anumite decizii de la Centru. E greu de crezut că centrul le va da voie să se mişte în constituirea de alianţe sau de aptitudini politice absolut libere. Eu cred ca actuala conducere a PNL-ului va încerca în primul rând să negocieze pentru PNL-işti mai mult decât a negociat vechea conducere în raport cu PSD-ul”, declară Ionel Manţog, membru PDL Gorj.

Chiar dacă preferatul său, Radu Angheloiu, nu a câştigat fotoliul de preşedinte al organizaţiei PNL Gorj, preşedintele Consiliului Judeţean Ion Călinoiu speră să poată colabora şi cu Dian Popescu. “Cei care au crezut că eu am avut o implicare în PNL o să zică acum “Călinoiu a avut un eşec”. Dar nu e aşa! Eu nu m-am implicat în alegerile lor interne pentru că nu mă privesc. Oricum, eu sunt deschis oricărei colaborări, chiar şi cu Dian Popescu, iar aceasta va fi în funcţie de cum vor evolua lucrurile”, a spus Călinoiu.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: