Școlile dintr-o comună din Gorj intră în reabilitare

Autoritățile locale dintr-o comună din Gorj investesc anul acesta în toate unitățile de învățământ de pe raza localității. Se întâmplă în comuna Aninoasa acolo unde, cu bani de la bugetul local, dar și cu bani europeni, se modernizează și se extind toate școlile și grădinițele.

Prima unitate de învățământ care intră în reabilitare este școala din satul Costești, urmată de școala din satul Aninoasa. ”La școala din Costești o să facem o împrejmuire cu gard, pentru că acolo un există o curte a școlii, dar și o dotare cu mobilier și ce mai este nevoie. Șoala de aici este făcută după normele europene și trebuie să aibă și o dotare pe măsură. Investiția este de 200.000 de lei. O să facem și o extindere la școala din Aninoasa. Am obținut o finanțare prin PNDL de 1.100.000 de lei și de la bugetul local avem o cofinanțare de 10.000 de lei. Aici o să mai facem patru clase și un grup social. Am scos de 2 ori lucrarea la licitație, dar se pare că este subevaluată. O să facem o extindere și un grup social și la școala din Sterpoaia. Și aici avem un proiect de 80.000 de lei și 20.000 de lei de la bugetul local. Am mai prins în bugetul de anul acesta 25.000 de lei și pentru dotarea tuturor unităților de învățământ”, a precizat Ilie Petroi, primarul din Aninoasa.

Mai mult decât atât, în comuna Aninoasa va fi amenajat și un teren de sport sintetic și un loc de joacă. ”La școala din Aninoasa o să construim și un teren de sport sintetic în valoare de 310.000 de lei. Nu avem niciunul în toată localitatea. Aici era să zic un teren cu pământ, puțin înclinat. La grădinița de la Groșerea am în plan un loc de joacă pentru copii, adică locul există, dar nu este dotat. Aici o să investim 25.000 de lei”, a mai spus Ilie Petroi.

Vizualizări: 979

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: