Târg de adopţii a câinilor fără stăpân la Târgu Jiu

Administratorii padocului din Târgu Jiu vor să organizeze un târg de adopţii la finalul lunii septembrie, în care să etaleze cele mai frumoase exemplare canine din adăpostul de animale al municipiului. În prezent circa 400 de animale sunt găzduite la padocul primăriei situat în zona CET Târgu Jiu.

Capacitatea maximă a padocului din Târgu Jiu este de 450 de animale. În urmă cu 3 ani, atunci când a fost organizat primul târg de adopţii a câinilor fără stăpâni, din cele 30 de exemplare scoase spre adopţie 13 au reuşit să găsească un proprietar. „Undeva în ultima săptămână din luna septembrie o să organizăm un târg de adopţii. O să venim cu cele mai frumoase exemplare de acolo. Poate reuşim să sensibilizăm cetăţenii din Târgu Jiu şi nu numai, ca să fie adoptaţi cât mai mulţi câini. Am şi eu unul adoptat de la târgul pe care l-am organizat acum 3 ani, sunt mulţumit de el, îl am la ţară la soacra mea, este foarte frumos şi foarte sănătos. Dacă fiecare dintre cei care au posibilitate ar lua un câine, ar fi mai bine pentru municipalitate”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul societăţii Edilitara, cea care administrează padocul din Târgu Jiu.

Reprezentanţii Edilitara spun că încă mai sunt probleme în ceea ce priveşte abandonarea câinilor de către stăpâni la marginea municipiului. „Nu putem să stopăm acest abandon. Nici faptul că ne sunt aduşi din alte părţi. Dimineaţa, la primele ore, îi aduc pe zona Drăgoieni la semnal, îi lasă acolo. Pe zona Iezureni, la pod, în Litovoi, sunt zone în care sunt aduşi în mod frecvent. Bicaz a devenit şi ea o zonă de acest gen. Dacă nu ne-am fi trezit cu acest fenomen de transhumanţă canină, cred că problema era rezolvată la noi, la Târgu Jiu”, a mai spus directorul Edilitara.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: