Taxe majorate la Universitatea „Brâncuşi“

Noul an universitar aduce şi taxe mai mari pentru studenţii care s-au înmatriculat la Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu Jiu. Este vorba despre Facultatea de Inginerie, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Facultatea de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale, unde pentru primul an de studii taxele au crescut cu câte 200 sau 300 lei. O taxă record de 5000 lei se va plăti  însă de cei care vor să urmeze studiile de doctorat la UCB.

Studenţii care au intrat în primul an la Facultatea de Inginerie trebuie să plătească 2700 lei pentru studii, cu 200 lei mai mult faţă de anul precedent.  Aceeaşi situaţie se întâlneşte şi la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, unde taxa a crescut cu 200 lei, ajungând de la 2000 lei, cât se percepea anul trecut, la 2200 lei. Mai scump va fi din acest an şi la Facultatea de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale. Cei care au ales programul Educaţie Fizică şi Sportivă plătesc cu 300 lei mai mult, respectiv 2800 lei. În acelaşi timp pentru specializarea Kinetoterapie şi motricitate specială taxa s-a redus cu 400 lei, de la 3200 la 2800 lei. Chiar dacă UCB a redus taxele pentru studiile de masterat cu 500 lei, despre acest lucru nu se poate vorbi referitor la studiile de doctorat. Astfel, cei care doresc să se înscrie la studii de doctorat în domeniul economic trebuie să achite în primul an de cu 1000 lei mai mult decât anul trecut deoarece taxa a crescut la 5000 lei.

Taxă nouă

Dacă anul trecut absolvenţii care se înscriseseră la UCB trebuiau să scoată din buzunar 2.000 lei pentru plata unei taxe de retragere după înmatriculare, începând cu acest an aceasta s-a redus la 500 lei. Însă a apărut alta, pentru cei care doresc să susţină examenul de finalizare a studiilor cu altă instituţie. Aceştia trebuie sa achite o taxă de 400 lei în vederea retragerii dosarului de studii.

FACILITĂŢI

Începând cu acest an studenţii cu handicap beneficiază de reducerea taxei de şcolarizare cu 25% în condiţiile în care solicită acest drept la secretariatul facultăţii la care este înmatriculat. Cei aflaţi în această situaţie trebuie să anexeze la cerere o copie a certificatului care atestă acest aspect. De asemenea studenţii care urmează simultan cursurile a două specializări din cadrul UCB beneficiază de reducerea cu 25% a taxei de şcolarizare la fiecare specializare în catul în care urmează forma cu taxă.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: