Toni Greblă, supărat pe prietenul Condescu

Senatorul PSD Toni Greblă îl critică pe Marin Condescu pentru decizia de susţinere a lui Traian Băsescu în turul doi. Liderul sindical este acuzat că nu a făcut un referendum printre ortaci, acesta spunând, la rândul său, că nici PSD nu şi-a consultat membrii de partid atunci când s-a aliat cu PNL pentru a obţine câteva voturi în plus.

Condescu spune că sindicatele pe care le conduce nu au colaborat cu PSD tocmai din cauza relaţiei pe care social-democraţii o au cu PNL, partid care a militat pentru o singură companie energetică naţională şi care a dorit privatizarea complexurilor energetice din Gorj în favoarea mogulilor despre care vorbeşte Traian Băsescu.

Toni Greblă a criticat „stilul” lui Marin Condescu: "Mă deranjează că sunt folosiţi instituţional minerii într-un astfel de joc. În toată lumea sindicatele se sprijină pe partide de stânga, dar la noi liderii fac jocurile altfel, ceea ce nu e corect. Parcă Băsescu spunea că nu face alianţe decât cu poporul, la cât e de izolat pe scena politică, dar singurii cu care au semnat un protocol de acest gen cei de la PDL sunt cei de la FNME. Acesta este stilul lui Marin Condescu, dar eu cred că trebuia să lase oamenii neinfluenţaţi".

Marin Condescu afirmă că nici PSD nu a făcut referendum printre membrii săi atunci când a decis să formeze o alianţă cu liberalii. "Cum puteam semna un protocol cu ei când ei s-au unit, din disperare, cu PNL, partid care ştim foarte bine ce intenţii a avut pentru mineritul din Oltenia? Ce, PSD a făcut referendum printre membrii săi pentru alianţa cu PNL? Vom vedea duminică la vot cine are dreptate şi cine nu. Noi le-am recomandat membrilor noştri să-l voteze pe Traian Băsescu şi le-am prezentat şi argumentele pentru care facem acest demers. Deciziile promovate de PDL şi Traian Băsescu sunt în favoarea membrilor noştri de sindicat şi de aceea a fost luată această decizie. Lucrurile sunt simple, nu complicate cum li se par unora", spune Marin Condescu.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: