Transportatorii fură clienţii Transloc

Zeci de conducători auto transportă marfă ilegal cu microbuzele sau alte autoturisme. Autorităţile vor lua măsuri atât împotriva transportatorilor de marfă cât şi împotriva transportatorilor de persoane care „fură” călătorii Transloc-ului.

Primăria Târgu Jiu a avut în vedere distribuirea unui număr de 50 de autorizaţii pentru transportatorii de marfă de pe raza municipiului. Cu toate acestea, nimeni nu a fost interesat să-şi legalizeze activitatea. „La nivelul municipiului Târgu Jiu, nu s-a atribuit nici o autorizaţie pentru transport marfă din cauză că nu a existat nici o solicitare în acest sens. Din acest motiv, printr-o hotărâre de Consiliu Local, din cele 50 de autorizaţii prevăzute pentru transport marfă, 40 de autorizaţii au fost atribuite operatorilor de transport persoane în regim de taxi, pe o perioadă de 1 an, cu posibilitatea prelungirii până la 5 ani, dacă nu apar solicitări pentru transport persoane”, a declarat Aurelia Constantinescu, referent în cadrul Compartimentului Transporturi Publice Locale.

Razie printre transportatorii

Reprezentanţii primăriei împreună cu poliţiştii comunitari vor demara, începând de săptămâna viitoare, o serie de acţiuni de verificare a transportatorilor de marfă şi de persoane. Transportatorii de persoane se află şi ei în vizorul Poliţiei Comunitare din cauză că „fură” călătorii Transloc din staţii. La nivelul municipiului Târgu Jiu sunt 41 de operatori transport călători, iar licenţele sunt acordate pentru 102 trasee. “Zeci şi sute de autocare, microbuze sau alte autoturisme care tranzitează oraşul “fură” călătorii Transloc-ului, din staţii. Singura staţie unde au voie să oprească este la Gârdu. Începând de săptămâna viitoare vom face o evidenţă a tuturor autocarelor care trec prin Târgu Jiu şi vom vedea câţi călători transportă fiecare. Foarte multe dintre acestea aglomerează traficul prin oraş şi distrug bordurile sensurilor giratorii, în urma manevrelor de întoarcere”, a mai precizat Ion Tudor.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: