Unii primari din Gorj trebuie să facă angajări

Primarii din Gorj sunt aşteptaţi pe data de 28 iulie la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici pentru a prezenta noua organigramă pentru aprobare. 90% dintre primari trebuie să dea afară, însă sunt şi primari care ar trebui să facă angajări pentru a respecta organigrama.

Numărul de angajaţi al primăriilor va fi raportat la numărul de locuitori. Judecând după acets lucru, la Tismana ar mai trebui angajate 10 persoane, însă edilul de aici susţine că se descurcă cu personalul pe care îl are şi se mulţumeşte că nu este nevoit să dea oameni afară. „Eu mă descurc cu oamenii pe care îi am. Cum s-a putut până acum se poate şi în continuare. Nu dau afară, nu angajez. Nu îmi trebuie alţi oameni, nu trebuie să fac angajări. Salariaţii pe care îi am sunt suficienţi, chiar dacă organigrama prevede 10 oameni în plus pentru numărul de locuitori din Tismana”, a declarat Costel Buzianu, primarul din Tismana.

Şi la Schela sunt 5 posturi disponibile care ar putea fi ocupate, iar primarul de aici se gândeşte serios să le ocupe pe toate, deşi ar mai avea nevoie doar de un singur angajat ca treaba să meargă bine. „Noua organigramă zice că mai trebuie încă cinci oameni la primăria. Dacă ei aşa au făcut legea eu ce să fac. Mie îmi mai trebuia numai unu, că doi şi-au dat demisia, dar dacă în organigrama spune că mai trebuie cinci angajaţi, o să-i angajez cum să nu”, a declarat Aristide Şerbănescu.

Noua lege le spune primarilor câţi ar trebui să angajeze, dar nu le permite acest lucru. „Chiar dacă în baza noilor organigrame ar mai trebui personal la unele primării, edilii le pot trace pe ştatele de funcţii, însă nu pot face angajări pentru că sunt posturile blocate, când se vor debloca , atunci da, dar până atunci se descurcă cu oamenii pe care îi au”, susţine Liviu Diaconescu, director executiv la Prefectura Gorj.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: