Vicepreședinte PSD: E posibil ca biroul primarului să fie monitorizat

Vicepreședintele PSD Gorj, viceprimarul de Târgu Jiu Aurel Popescu, a comentat într-o emisiune la TV Sud cele 15 percheziții la agenții Poliției locale și la sediul instituției, dar și informația privind flagrantul eșuat din biroul primarului Florin Cârciumaru. Aurel Popescu a fost rezervat în declarații. Acesta crede totuși că biroul primarului Târgu Jiului ar putea fi monitorizat. Cât despre flagrant, Popescu spune că sunt persoane care vor să creeze fisuri în PSD Gorj.

Reporter: Din ce știți dvs. a început ancheta, audierile?

Aurel Popescu: Au început audierile, ancheta e în plină desfășurare. Suntem interesați de rezultatul acestei anchete. Ne interesează în mod special pentru că ne dorim ca activitatea Poliției Locale să fie una desăvârșită din punct de vedere al cinstei și corectitudinii. Ne interesează pentru că nu vrem să planeze asupra vreunui angajat o urmă de îndoială. Organele abilitate își vor face meseria și la sfârșitul anchetei vom afla ce s-a întâmplat și până unde s-a ajuns. (...) M-aș bucura să nu fie nimic adevărat, ci simple presupuneri și să se dovedească nevinovăția lor.

Rep.: E vorba și de persoane de funcții de conducere?

A.P.: Toată poliția locală, de la agenți până la directori, a fost verificată.

Rep.: Credeți că se impune o reanalizare a regulamentului ridicări mașini. Un mecanism de control?

A.P.: Este în discuție montarea unui GPS pe mașina de ridicări.

Rep.: Cei care au greșit ce vor păți?

A.P.: Bineînțeles, în funcție de răspunsul organelor abilitate vom lua măsuri cu vinovații, conform legii. Eu mi-aș dori să nu fie adevărate aceste lucruri. Șeful are partea lui de vină. Are o parte de vină că trebuia să fie mai strict în ceea ce privește controlul.

Rep.: A fost audiat domnul Urdea?

A.P.: Da, știu că a fost audiat și domnul Urdea.

Rep.: Legat de informațiile privind flagrantul făcut la primăria Târgu Jiu, primarului Florin Cârciumaru. Ce știți despre acest lucru?

A.P.: Prima dată când am auzit așa ceva a fost în ziar, pe surse. Eu cred că sunt tot felul de jocuri. Chiar am discutat cu domnul primar, cred că sunt aceleași jocuri care încearcă să creeze fisuri în interiorul PSD.

Rep.: Ar putea fi implicați domnii Ion Călinoiu și Claudiu Teodorescu?

A.P.: Nici gând. Domnul Ion Călinoiu dacă își dorește, își dorește altceva. Iar domnul prefect Claudiu Teodorescu nu este interesat de primăria municipiului Târgu Jiu.

Rep.: Și dacă va apărea această informație dintr-o sursă publică?

A.P.:  Cred că domnul primar știe mai bine decât oricine despre acest subiect, dacă s-a întâmplat sau nu. În ceea ce mă privește, nu știu nimic. Eu cred în continuare că sunt niște teme pe care le aruncă cineva pe piață pentru decredibilizare și crearea de tensiuni.

Rep.: Nu ar fi nimeni de la tineret care să-i vâneze postul domnului primar?

A.P.: În acest moment nu.

Rep.: Primarul Florin Cârciumaru a spus chiar în această emisiune: vor să mă termine. Spunea că ar fi un grup care să promoveze mai repede în partid.

A.P.: Nu. Nu este absolut nimic, decât o fumigenă. 

Rep.: Credeți că domnul primar are mecanisme de ascultare în birou?

A.P.: E posibil. În secolul în care suntem... Cu toate că suntem în 2013 și posibilitățile de monitorizare și ascultare sunt vaste, nici nu mai e nevoie să monteze în birou. Aș vrea să nu știu mai bine, decât să știu că sunt urmărit dintr-un anumit ungher.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: