Vîlceanu: Mocioi se înscrie în tiparul nostru de candidat

Dan Vîlceanu, copreşedintele ACL Gorj, a declarat că Niculina Mocioi, deputat pe colegiul 5, ar putea fi candidatul alianţei la Primăria Târgu Jiu. El a confirmat faptul că a avut o discuţie cu aceasta, privind înscrierea într-un partid, şi că Mocioi l-a asigurat că până la sfârşitul lunii august va lua o decizie. Cât despre candidatura lui Marcel Romanescu, Vîlceanu spune că acesta ar trebui să-şi schimbe comportamentul, prietenos,  faţă de actuala conducere a primăriei. 

Reporter: Deputatul Niculina Mocioi a sugerat că ar putea candida la primăria Târgu Jiu, cel mai probabil din partea ACL. S-ar putea întâmpla acest lucru?

Dan Vîlceanu: S-ar putea dacă s-ar înscrie la noi, dacă ar deveni membru. Dacă îşi doreşte să candideze la primăria Târgu Jiu, atunci când vom stabili candidatul, undeva la jumătatea anului viitor, da. Stăm de vorbă.

Rep.: Credeţi că ar un candidat serios? Va candida din nou Florin Cârciumaru.

D.V.: Da. După cum aţi observat, noi am căutat candidaţi cu o altă mentalitate şi toţi candidaţii de până acum au fost tineri. Din punctul acesta de vedere ea se înscrie în tiparul de candidat pe care noi l-am gândit. Rămâne să se profileze ea ca şi candidat. Cred că după alegerile prezidenţiale trebuie să începem demersurile pentru stabilirea unui candidat.

Rep.: Aţi discutat cu Niculina Mocioi pentru o eventuală înscrie în ACL?

D.V.: Da. Am avut o întâlnire. Am avut o discuţie sinceră. Acum rămâne să se hotărască ea să facă pasul. A rămas că până la sfârşitul verii ne va anunţa pe toţi în ce direcţie merge.

Rep.: Marcel Romanescu? Este o variantă? Un vicepreşedinte PSD a declarat că domnul Romanescu va fi candidatul ACL.

D.V.: Nu am stabilit nici un candidat. Dar sunt convins că, dacă îşi doreşte, nu i-ar fi teamă de competiţie.

Rep.: Marcel Romanescu a spus că vrea să candideze. Deci nu-i e teamă.

D.V.: Repet, nu am stabilit niciun fel de candidat. Ar putea să intre în competiţie. Nu avem o dorinţă că va fi unul sau altul. Aici este o decizie politică şi, cu plusuri şi cu minusuri, fiecare candidat are o şansă. Dacă Marcel Romanescu doreşte să candideze trebuie să-şi exprime punctul de vedere, să vedem că începe să se profileze ca un candidat, inclusiv faţă de actualii conducători ai primăriei trebuie să se schimbe.

Rep.: În ce sens să-şi schimbe comportamentul faţă de actuala conducere a primăriei?

D.V.: Din punctul meu de vedere, pentru ca lumea să te perceapă ca dorind să faci altceva la primărie, trebuie să arăţi şi ce greşesc actualii conducători şi ce nu fac bine, ce ar trebui să se facă pentru acest oraş. Ori din punctul acesta de vedere, el a lipsit în ultima perioadă şi probabil ar trebui să se profileze el ca pe altceva, combătând ce se întâmplă la Primăria Târgu Jiu.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: