Consilierii din Roșia de Amaradia fac opoziție la cererea lui Călinoiu

Consilierii locali ai USL din Roșia de Amaradia fac opoziție la cererea lui Ion Călinoiu. Aceasta a fost explicația primită de Liviu Cotojman, primarul din Roșia de Amaradia, atunci când i-a întrebat pe aleșii locali de ce nu au votat un proiect de hotărâre privind prelungirea contractului de închiriere a unei suprafețe de teren cu o firmă de telefonie mobilă. Acest contract aducea anual la bugetul local aproximativ 100 de milioane de lei vechi, iar acum închirierea se face pentru 200 de milioane de lei vechi.

La ultima ședință de Consiliu Local, primarul din Roșia de Amaradia a avut un proiect pe ordinea de zi privind prelungirea contractului de concesiune pe care primăria îl are cu o firmă de telefonie mobilă. Acest contract aducea lunar la bugetul local aproximativ 100 de milioane de lei vechi și de anul acesta suma era dublată. Proiectul acesta nu a fost însă votat, iar bugetul local ar putea fi mai mic cu aproximativ 200 de milioane de lei vechi din cauza consilierilor USL.  „Am vrut pe ordinea de zi un proiect de hotărâre pentru prelungirea contractului de concesiune a unui teren unde este releu al unei firme de telefonie mobilă. Este de 15 ani acest contract de concesiune, care a fost prelungit de fostul primar cu act adițional acum 5 ani și acum trebuia să dăm hotărâre de consiliu din nou. La chestii de patrimoniu trebuie 9 consilieri să voteze. Cei de la USL au votat împotrivă, cu toate că am mărit  și prețul. Aproape am dublat chiria, că am zis să creștem veniturile la primărie. Până acum luam 100 de milioane de lei vechi și dublasem acum”, a declarat Liviu Cotojman.

Așa au primit ordin de la Călinoiu

Consilierii USL și-au motivat, în fața primarului Liviu Cotojman, votul pe care le-au dat împotriva acestui proiect de hotărâre, prin faptul că președintele Consiliului Județean Ion Călinoiu le-a cerut să facă opoziție. „Nu au vrut să voteze, că au zis că așa au primit ordin de la Călinoiu să facă opoziție și așa înțeleg ei opoziția. Dacă nu reușim să adoptăm o hotărâre, riscăm ca firma de telefonie să-și mute releul pe un teren vecin la o persoană privată, unde găseşte înțelegere. Semnalul de la telefon ar dispărea pentru câteva luni, am rămâne și fără internet și pierdem bani la primărie. Nu vor să voteze cei de la USL. Ei așa au motivat, că au primit ordin de la Călinoiu să facă opoziție. Poate luna viitoare nu-și vor lua indemnizația de consilier, că nu mai avem bani, dacă nu atragem bani la bugetul local”, a spus supărat primarul Cotojman.

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: