Funcţionar cu cazier, nedeclarat de primărie la ANFP

Consilierul juridic Aurel Popescu de la Primăria Padeş nu figurează în baza de date a Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. O posibilă explicaţie este că primăria a uitat să informeze ANFP că a angajat un jurist. Pe de altă parte, acesta are în cazier o amendă penală, luată ca urmare a unui scandal pe stadion. Faptele au ieşit la iveală după ce un localnic a cerut explicaţii de la ANFP, supărat fiind că familia sa nu primeşte sutele de hectare de teren alpin la care ar avea dreptul, dar pe care s-au împroprietărit salariaţi ai primăriei, în baza unor acte false.

Consilierul juridic al primăriei Padeş, Aurel Popescu, este un angajat care „nu există” în datele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, deşi acesta ocupă o funcţie publică. Aspectul a ieşit la iveală după ce un cetăţean, Haralambie Băloi, a vrut să ştie dacă consilierul juridic poate să-şi exercite funcţia în condiţiile în care acesta a fost condamnat penal în 2013 într-un dosar de lovire şi alte violenţe. Bărbatul este nemulţumit că nu poate recupera sute de hectare ale familiei pe care s-au făcut stăpâni angajaţii primăriei după ce au falsificat o serie de acte. „Eu am făcut o solicitare la ANFP să-mi comunice dacă juristul poate fi angajat al primăriei şi nu mică mi-a fost mirarea când cei de la ANFP mi-au răspuns că domnul Aurel Popescu nu figurează ca ocupând o funcţie publică”, a declarat Haralambie Băloi, cetăţean al comunei Padeş. În adresa Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publice se arată clar că „în cadrul primăriei comunei Padeş, judeţul Gorj, domnul Aurel Popescu nu figurează ca având calitatea de funcţionar public, respectiv nu figurează ca ocupând o funcţie publică”. Mai mult, ANFP-ul se obligă să verifice cele sesizate în perioada următoare.

Au uitat să actualizeze baza de date

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului Gorj au o explicaţie pentru această situaţie. Cel mai probabil, spun ei, primarul şi secretarul au omis să transmită la ANFP că Aurel Popescu a fost angajat în cadrul primăriei în urma concursului. „Consilierul juridic Aurel Popescu nu figurează în baza de date a ANFP-ului pentru că primăria nu şi-a actualizat baza de date, reprezentanţii primăriei trebuiau să comunice la ANFP încadrarea acestuia după susţinerea concursului. Tot ANFP decide dacă acesta poate să-şi exercite în continuare funcţia în cazul condamnării penale însă legea spune că se poate acest lucru dat fiindcă această condamnare nu are legătură cu locul de muncă”, au declarat reprezentanţii Instituţiei Prefectului Gorj.

Deşi am încercat în nenumărate rânduri să obţinem un punct de vedere de la primarul interimar Mihai Argintaru, acesta a fost toată ziua în teren cu telefonul închis iar secretarul comunei, Niţă Argintaru, a fost de negăsit, pe telefonul acestuia răspunzând fie soţia, fie fratele.

Vizualizări: 416

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: