Municipalul din Târgu Jiu, nominalizat la "Stadionul Anului" 2019

Singurul mare stadion din România inaugurat în 2019 a  fost inclus într-un sondaj mondial şi nominalizat pentru cea de-a zecea ediţie mondială a "Stadium of the Year", care include stadioane inaugurate în anul 2019. Stadionul celor de la Pandurii beneficiază de o prezentare deosebită pe site-ul pe care a demarat deja votul şi poate fi votat până pe 15 martie.

Stadionul Municipal  din Târgu Jiu a  fost finalizat în anul 2019 şi a fost nominalizat la cea de-a zecea ediţie a "Stadium of the Year", concurs care include stadioane inaugurate în anul 2019, a informat sport.ro. Nominalizările sunt făcute de un site de specialitate realizat de constructori de stadioane din toată lumea, iar voturile vin online, direct de la spectatori. Au fost nominalizate peste 20 de stadioane din toată  lumea, unele stadioane naţionale cu capacitate mare, stadionul Municipal din Târgu Jiu fiind printre cele  mai reduse ca dimensiuni din  acest sondaj.

Stadionul din Târgu Jiu are doar puţin peste 12  000 de locuri şi este estimat  la 121 de milioane de lei. Pe  pagina consacrată stadionului din Târgu Jiu se specifică faptul că  acesta a fost construit pentru echipa  locală de fotbal Pandurii Târgu Jiu. De altfel autorităţile locale au explicat mereu faptul că performanţele  echipei Pandurii din cupele europene au impus construirea acestui stadion.  „Mulţumesc din suflet, în primul şi în primul rând, echipei Pandurii Târgu Jiu, pentru că de-a lungul anilor a făcut performanţă în lumea fotbalului şi datorită performanţelor obţinute de Pandurii noi suntem împreună aici şi semnăm actul de naştere al unui stadion dintre cele mai moderne din ţară”, spunea fostul  primar Florin Cârciumaru, cel în mandatul căruia s-au demarat lucrările la  acest stadion, explicând atunci că stadionul va fi unul performant: „Va îndeplini toate normele impuse de UEFA şi la Târgu Jiu este posibil să jucăm meciuri din cupele europene până la nivel de semifinale. Pe lângă confortul pe care îl va asigura acest stadion pentru echipa de fotbal Pandurii şi pentru toate echipele din ţară cu care va juca, a fost prevăzut să ne ajute pe viitor şi cu o parcare de câteva sute de locuri”.

„Bujuteria” din Târgu Jiu concurează  cu mari stadioane din Anglia,  Rusia, China, Qatar, Statele Unite, Australia  sau Turcia,  în total fiind nominalizate 21 de astfel de mari edificii inaugurate în 2019.  Majoritatea acestora sunt foarte mari, cu zeci de mii de locuri şi au costat sume mari de bani. Până acum nici un  stadion românesc nu a câştigat vreodată acest titlu.

Sondajul are două secțiuni, vot al specialiștilor și vot popular, ultimul fiind deschis toturor. Votul popular este deschis până  pe data de  15 martie şi care doresc să dea  un vot Stadionului Municipal din Târgu Jiu pot vota gratuit AICI.

Galerie foto




Vizualizări: 793

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: