Primarii PSD îl recunosc de şef pe Călinoiu, nu pe Cârciumaru

Primarii PSD din Gorj nu recunosc faptul că în partid s-ar fi creat două tabere, cea a lui Călinoiu şi cea a lui Cârciumaru. Cu toate acestea, majoritatea îl preferă pe Ion Călinoiu, în defavoarea lui Florin Cârciumaru. Călinoiu a câştigat teren şi datorită funcţiei pe care o deţine la nivelul judeţului. În ceea ce priveşte neînţelegerile din USL, acestea nu au afectat încă activitatea consiliilor locale. Asta pentru că primarii au apelat la tot felul de metode pentru a-i face pe aleşi să voteze proiectele importante pentru comunitate.

Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj, pierde teren în favoarea lui Ion Călinoiu. Deşi nu recunosc că în cadrul partidului s-ar fi creat două tabere, majoritatea primarilor gorjeni îl preferă pe Ion Călinoiu, dată fiind şi poziţia pe care acesta o ocupă la nivelul judeţului. „Chiar dacă domnul Cârciumaru e preşedintele partidului, noi, ca primari, suntem de partea domnului Călinoiu. Noi cu dumnealui lucrăm. Dânsul este preşedintele Consiliului Judeţean şi la dânsul apelăm de câte ori avem probleme”, a declarat Emil Cătănoiu, primarul comunei Căpreni.

Şi Sorin Bucurescu, primarul de la Slivileşti, este de partea lui Călinoiu. „Pentru mine amândoi sunt preşedinţii PSD, sunt şefii mei şi nu-mi permit să vorbesc despre ei. Nu cred că există discuţii între dumnealor. Faptul că Dan Diaconescu a candidat în Gorj i-a făcut să fie mult mai uniţi. Dacă ar fi să aleg între domnul Călinoiu şi domnul Cârciumaru l-aş alege pe domnul Călinoiu. Cu toate acestea nu l-aş vota pentru funcţia de preşedinte al regiunii, din cauză că dacă ar pleca la Craiova s-ar rupe de judeţul Gorj”, a spune Sorin Bucurescu.

Dacă s-ar organiza alegeri, Călinoiu ar câştiga un vot şi din partea  primăriţei de la Ţânţăreni. „Nu ştiu să existe discuţii între cei doi preşedinţi ai PSD. În ultima perioadă am avut probleme familiale şi sunt pe dinafară de politică. Pe de altă parte, nu ştiu cu ce ne-ar putea ajuta domnul Cârciumaru pentru a fi de partea dumnealui. Toţi primarii când avem probleme apelăm la domnul Călinoiu. Pe linie de partid colaborăm o dată la 4 ani cu domnul Cârciumaru”, spune Maria Vasilescu, primăriţa de la Ţânţăreni.

În PSD se bagă băţul prinde gard

Ion Ciocea, unul dintre cei mai longevivi primari PSD din Gorj, spune că întotdeauna au existat persoane care au intenţionat să dezbine partidul. „Fiecare a avut interese de partid şi interese personale. De aceea suntem unde suntem acum. Tinerii ca Dan Vâlceanu, indiferent de la ce partid sunt, în loc să coopereze pentru rezolvarea problemelor oamenilor nu fac altceva decât să bage băţul printre gard. Mulţi fac politică pentru că nu au ce face. Pe noi, cei de la comune, nu ne interesează conflictele celor de la centru. Eu întotdeauna voi alături de cei care fac treabă. Chiar dacă vreodată între preşedinţii PSD vor exista discuţii personale, nu voi fi niciodată de partea unuia sau altuia. L-am respectat pe domnul Călinoiu, am primit respect, l-am respectat de domnul Cârciumaru, am primit respect. Dacă vor fi probleme pe linie de partid voi avea curajul şi le voi spune în faţă ceea ce gândesc. Cât timp voi fi primar nimeni nu-mi va putea închide gura”, a declarat Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin.      

„USL n-a funcţionat niciodată în Gorj”

Referitor la problemele din cadrul USL, primarii spun că alianţa nu a funcţionat niciodată la nivelul judeţului Gorj. Primarul de Slivileşti consideră că PNL-ul nu va fi nici peste 10 ani de rangul PSD-ului. „De la bun început USL-ul n-a funcţionat la nivelul localităţilor. Cât de orb să fii ca să nu-ţi dai seama că USL-ul se va rupe, iar Ponta va fi preşedinte? USL-ul se va rupe odată cu alegerile europarlamentare. Nu mai trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. PNL-ului i s-a dat nas prea lung, niciodată nu poate avea pretenţiile PSD-ului. În Gorj, PNL-ul nu va ajunge la nivelul PSD-ului nici peste 10 ani. La Slivileşti a muncit numai echipa mea, a PSD-ului, PNL-ul nu m-a ajutat cu absolut nimic. Ba mai mult, am pus în USL pe locul III un consilier care în loc să spună oamenilor să voteze USL-ul, îi îndemna să voteze un candidat independent”, spune Sorin Bucurescu.

Consilierii, nevoiţi să voteze proiectele

Neînţelegerile din USL nu au afectat activitatea consiliilor locale. Indiferent, că sunt de la USL, sau de la alte partide, consilierii locali din mai multe localităţi din Gorj sunt nevoiţi să voteze proiectele primarilor PSD pentru a nu ajunge de râsul satului. Asta întrucât edilii locali au găsit metode pentru a le face publicitate negativă aleşilor. „La Bustuchin, nu sunt probleme în Consiliu Local. Noi nu facem ce spun politicieni, ci facem ce vor oameni. În cazul în care nu aş găsi înţelegere din partea celor de la PNL sau a celor de la alte partide, aş proceda ca în urmă cu câţiva ani, când în şedinţele de Consiliu Local am pus camerele de luat vederi pe ei. La vremea respectivă, cei de la PD-L voiau să vindem dispensarul, n-am acceptat acest lucru şi i-am pus pe consilieri să voteze în faţa oamenilor. Aşa voi proceda şi acum dacă vor mai fi situaţii în care consilierii se vor opune proiectelor importante pentru comunitate. Aşa vor vedea şi oamenii cine s-a opus, iar la mandatul următor sunt sigur că alegătorii îşi vor aminti acest lucru”, a declarat Ion Ciocea.

Şi la Ţânţăreni, consilierii care se opun proiectelor iniţiate de primăriţă ajung în gura lumii. „Deocamdată la Ţânţăreni nu sunt probleme în Consiliu Local, nici cu cei de la PNL, nici cu cei de la alte partide. De fiecare dată, le explic că proiectele se fac pentru binele localităţii. În cazul în care nu cooperează avem un ziar local unde informăm populaţia că anumiţi consilieri s-au opus, trecându-le numele acolo. În urmă cu câţiva ani, când am propus să facem copertine în staţiile de autobuz, unii dintre consilieri făceau gălăgie. Le-am spus că le vom scrie numele la ziar şi s-au potolit”, a precizat Maria Vasilescu.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: