Şi-a aruncat garsoniera în aer şi este la un pas de moarte

Un târgujian de 43 de ani, care locuiește pe strada Constructorilor, a vrut să-și distrugă locuința și să-și pună capăt zilelor, din cauza supărărilor și a consumului de alcool . A reușit să-și facă praf garsoniera în care locuia, în schimb a scăpat cu viață și a fost transportat la un spital din capitală cu arsuri pe 50% din suprafața corpului. De suferit au avut și vecinii bărbatului, care din cauza exploziei s-au ales cu geamurile sparte și cu ușile distruse.

Liniștea unui cartier din Târgu-Jiu a fost spulberată în noaptea de joi spre vineri de o explozie izbucnită într-o garsonieră de pe strada Constructorului.  Un bărbat de 43 de ani a dat drumul la gaze la un convector cu care își încălzea locuința, iar apoi a aprins focul după ce s-a asigurat că în garsonieră sunt acumulări de gaze. Nu s-a gândit o secundă că în felul acesta le face rău și vecinilor. Cei care îl cunosc pe bărbat povestesc cum s-a întâmplat nenorocirea. „El obișnuia să consume băuturi alcoolice. A chemat un prieten pe la el și au băut împreună ore întregi, iar apoi acesta a plecat acasă. După ce i-a plecat prietenul, probabil de supărare și aflându-se sub influența băuturilor alcoolice a dat drumul la convectorul pe gaze, dar nu a aprins focul. A chemat la el și câteva rude, dar când acestea au simțit miros de gaze au plecat. Apoi, din câte am înțeles, a aprins focul și s-a închis în baie și așa s-a produs explozia”, povestește un apropiat al bărbatului.

Vecinii s-au trezit cu geamurile și ușile sparte

Gestul necugetat al bărbatului i-a afectat și pe vecini, care pe lângă o sperietură groaznică s-au trezit cu ușile și geamurile distruse. „Toți vecinii de pe palier au fost afectați direct. Vă dați seama prin ce am trecut, să ne trezim din somn din cauza unei explozii și ușile de la intrare să fie peste noi în casă. Mai multe geamuri din blocul vecini s-au spart. A  fost groaznic. Nu știm ce o fi în mintea omului acesta, da e un pericol public. Putea să ne omoare. Acum trebuie să cheltuim bani ca să schimbăm ușile și geamurile, că a vrut el să-și arunce locuința în aer”.

ANCHETĂ

La fața locului s-a deplasat imediat un echipaj de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, însă nu a fost nevoie de intervenția pompierilor. „Facem cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele și împrejurările în care s-a produs evenimentul”, a precizat Florin Roșca, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: