Traficul spre Valea Jiului, restricţionat cu lunile!

Vremuri grele îi aşteaptă pe şoferii care aveau traseu pe tronsonul Târgu Jiu – Petroşani. Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi a anunţat ieri că de pe 24 iunie şi până la 1 ianuarie circulaţia va fi oprită complet în anumite perioade, şoferilor fiindu-le recomandate rute ocolitoare, mai  lungi cu sute de kilometri.

Cine se plângea până acum că drumul spre Bumbeşti Jiu este unul prost va plânge după gropile respective atunci când va trebui să facă un ditamai ocolul pe Valea Oltului, până la Sibiu, Simeria şi apoi Petroşani, pentru a ajunge la destinaţie.

CNADR spune că traficul va fi complet oprit în zilele de marţi, miercuri şi joi, între orele 9.00 – 18.00, o astfel de situaţie mai fiind întâlnită în urmă cu câţiva ani, în perioada în care podul de la Lainici de peste Jiu era avariat. Apoi circulaţia a mai fost oprită când s-au făcut derocări pentru a preveni căderi de stânci pe carosabil, şoferii fiind nevoiţi atunci să aştepte temporar curăţarea şoselei. Acum lucrurile sunt cât se poate de serioase, pentru că după luni întregi în care şoferii i-au tot văzut pe nişte domni cu aparate de măsură făcând tot felul de măsurători pe Defileul Jiului, de data aceasta se pare că drumarii vor trece şi la treabă.

Lucrările de modernizare vizează porţiunea dintre Bumbeşti Jiu şi Petroşani, despre tronsonul de la Rovinari la Târgu Jiu şi spre Bumbeşti Jiu fiind făcute noi promisiuni că se va lucra şi aici. Rămâne de văzut dacă în afară de cei câţiva muncitori care de câteva zile taie arboretul de pe marginea şoselei vor apărea şi utilajele cu care să fie făcute minunile pe care şoferii le aşteaptă de ani de zile. Modernizarea celor două tronsoane de drum european au fost promise de actualul premier Victor Ponta în campania electorală de anul trecut, iar realizarea acestor şosele i-ar putea permite acestuia ca şi în 2016 să spună pe afişele electorale că s-a ţinut de cuvânt. Dacă nu,nu…

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: