Transport funerar international Italia la standarde calitative inalte

Poate ca oamenii care au plecat in calatoria lunga dintre lumi nu mai simt nimic, dar au dreptul la respectul apartinatorilor si la cuvintele de apreciere si de multumire ale celor care i-au cunoscut.

„Viata este al naibii de fragila”, spunea un medic pediatru cunoscut, „Am invatat asta de cand ii vad murind pe ei, frumosi, nevinovati, inainte de vreme si nedrept”! isi continua discursul, subliniind necesitatea omului de a calatori si de a se rasfata singur, sa nu aiba regrete la batranete sau pentru a razbuna fragilitatea vietii.

Cel mai greu este pentru apartinator care il pierde pentru totdeauna pe cel drag si ramane de cealalta parte a lumii cu dorul. Posibilitatea revederii nu se stie daca va exista, de aceea oamenii ar trebui sa isi spuna cat de mult se iubesc cand sunt in viata, iar apartinatorii sa isi faca datoria fata de defunct si sa isi reia cursul vietii pana la propriul sfarsit, asa cum a facut Vitoria Lipan.

Dar uneori persoana draga este peste mari si tari, tocmai in Italia, se stinge acolo, la mii de kilometri, iar apartinatorul se afla in tara distrus de durere si se simte mic si neputincios. Ce este oare de facut in aceasta situatie?

1. Sa intre urgent pe site-ul unei firme specializate in transport funerar international Italia cu program non-stop si sa solicite consultanta. Discutiile cu un specialist ajuta enorm. In afara faptului ca un consilier funerar stie totul despre organizarea repatrierii, despre legislatia funerara internationala, el este si un bun psiholog si ii va spune celui aflat intr-o situatie tragica tot ce are nevoie sa auda, ca sa il incurajeze.

Este important ca firma respectiva sa aiba program non-stop fiindca acest aspect spune totul despre seriozitate. Daca o asemenea firma nu poate fi aproape de cel care suna cu disperare la numarul de telefon afisat pe ecran cand el are nevoie de un cuvant bun si de asigurarea ca repatrierea se va face, ce asigurare are el ca in ziua repatrierii firma se va mobiliza si totul va decurge perfect? Unde se lucreaza zi si noapte, constiinciozitatea este nota dominanta si echipa va lucra cu maxima responsabilitate, chiar daca nu o vede nimeni din familia defunctului.

3. Sa tina minte ceea ce i se spune si sa aleaga un sicriu bun, haine elegante, proceduri de infrumusetare a decedatului, chiar daca sicriele sunt aduse la capela sigilate si probabil ca asa vor ramane din motive de maxima siguranta.

Cine stie ca a facut totul, ca a ales ce era mai bun pentru cel drag va plange mai putin.

4. Este important sa se verifice si urmatoarele aspecte:

-tarile si orasele in care firma are echipe de interventii si colaboratori;

-preturile si conditiile generale de repatriere;

-evaluarile apartinatorilor care au solicitat deja servicii;

-fotografiile din galerie pentru a fi mult mai aproape de adevar.

Se spune ca mortii nu mai simt nimic, dar apartinatorii simt multa durere, daca nu l-au adus acasa pe cel drag, daca nu i-au pregatit atent mormantul, nu i-au organizat parastasele si daca nu i-au ales un sicriu bun si haine elegante si nu i-au comandat flori.

Toate acestea se fac inainte de despartirea definitiva ca omagiu pentru tot ce a fost.

Dar munca echipei implicate in repatriere este titanica. Ea preia decedatul din locul in care a survenit decesul si il duce la sala special autorizata, unde va fi pregatit atent. Intre timp, cineva alearga dupa intocmirea dosarului obligatoriu de repatriere.

Trupul este spalat atent, chipul machiat cu gust sa semene cu cel din tinerete, parul pieptanat, unghiile taiate. Fara adeverinta de imbalsamare repatrierea nu este permisa. Mai ramane imbracatul si asezatul in cele doua sicrie. Setul de sicrie obligatoriu pentru repatriere se compune din doua piese: un sicriu din zinc si altul exterior din lemn de esenta tare in care se asaza primul. La plecarea catre Romania, capacul este sigilat.

Unul dintre documentele importante pentru repatriere este si pasaportul mortuar in care sunt precizate toate punctele vamale. Sub nicio forma nu este permisa schimbarea traseului.

Masinile funerare detin autorizatia necesara efectuarii acestui trasport special si sunt dotate si cu frig ca decedatul sa nu aiba de suferit.

Oferta de pret poate fi solicitata telefonic sau prin intermediul formularului online care dupa completare se expediaza si in cel mai scurt timp, apartinatorul primeste raspuns. Firma de pompe funebre raspunde rapid si actioneaza rapid, stiind ca mortii nu mai pot astepta. Specialistii in servicii funerare stiu ca apartinatorul nu are tot timpul din lume sa se ocupe de inmormantare si ca este invoit de la serviciu sau isi poate lua concediu cateva zile.

E trist, dar viata familiei trebuie sa continue.

E mult mai dureros cand din diferite motive, apartinatorul nu isi poate indeplini menirea pe acest pamant, iar persoana draga ramane la mii de kilometri si mormantul sau nu va fi vizitat de nimeni niciodata.

Viata se stinge repede ca o flacara aflata in bataia vantului puternic, important este ce realizeaza fiecare intr-un timp asa de scurt. Omul se afla in contratimp, de aceea sa traiasca frumos fiecare secunda a vietii.

Exista firme de pompe funebre specializate in repatrieri din Franta, din Italia, din Germania si din Anglia, de aceea, romanii care pier in acele locuri straine merita sa fie adusi acasa oricat de mult ar costa!

Cei ce pleaca si care din cauza fragilitatii vietii nu stiu daca se mai intorc, sa isi faca asigurari de viata de dragul apartinatorilor.

Vizualizări: 312

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: