Voluntariat din interes la Serviciul de Ambulanţă

Conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Gorj  a luat decizia ca până la 1 mai instituția să nu mai primească voluntari. Acum mai sunt 3 voluntari, dar au fost şi câteva zeci, oamenii dorind experienţă pentru a pleca la muncă în străinătate.

Comitetul director a decis să nu mai primească voluntari, deși sunt cereri, pentru că activitatea a fost dată peste cap. „La un moment dat erau foarte  mulți, iar activitatea era dată peste cap. Să nu mai spun că și procedura este destul de complexă. Trebuia să încheiem contracte de voluntariat, să îi dăm în primire la angajații noștri, să aibă un program de lucru, le-am dat echipamente, dar în loc să ne ajute au reușit să ne încurce și să ne dea activitatea peste cap. Unii nu veneau la program și ne bazam pe ei, alții voiau să vină numai lunea sau vinerea, alții voiau doar câteva ore, iar alții când au plecat nu ne-au mai înapoiat echipamentele”, a precizat Dan Vâlceanu, directorul SJA Gorj.

Cei mai mulţi gorjeni care fac voluntariat au nevoie de adeverinţe pentru a lucra în străinătate, dar sunt şi persoane care s-au angajat în cadrul serviciului, ca urmare a experienţei acumulate.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: