Disperată la 80 de ani că ancheta în dosarul Best- SNLO bate pasul pe loc!

Vă vine să credeţi sau nu, dar o bătrână de 80 de ani din capitală a ajuns în pragul disperării din cauza modului în care se derulează ancheta în dosarul privitor la contractele de cesiune pe care fosta firmă Best Recuperare Creanţe SRL le-a derulat la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia la sfârşitul lui 2008.

Maria Sereanu este interesată de soarta anchetei în care actuala conducere a SNLO s-a plâns de un prejudiciu de peste 20 de milioane de euro nu pentru că ar avea şi ea de încasat vreun eurocent de acolo, ci pentru că firma Best a avut sediul în apartamentul său din Bucureşti. Bătrâna îi acuză pe reprezentanţii firmei respective că au scos-o cu forţa din locuinţă pentru a-şi declara ei acolo sediul social al companiei.

Afacerea Best a fost iniţiată de avocatul Benone Ovidiu Voicu, dar şi de alţi apropiaţi ai acestuia, un executor judecătoresc şi un avocat stagiar fiind reţinuţi alături de el în cursul primăverii într-un dosar similar cu cel de la SNLO, Termoelectrica fiind păgubită cu sume la fel de mari şi tot în euro. Curtea de Apel Bucureşti a decis însă recent ca întreg lotul Best să fie judecat în stare de libertate, Maria Sereanu spunând că ea, ca simplu cetăţean, ar fi murit probabil în spatele gratiilor dacă ar fi reuşit să dea ţepe atât de mari.

„Eu sunt aproape imobilizată la pat, iar ei au profitat de lucrul acesta şi m-au scos pur şi simplu în stradă ca să îşi poată face actele aici pentru firma lor. M-am bucurat atunci când am aflat că i-au arestat, dar acum ei sunt din nou liberi. M-a şi sunat Voicu să-mi spună că el şi-a făcut plinul şi că nu va păţi nimic. Eu speram să se mai întâmple ceva în ancheta aceea cu SNLO că am văzut că aţi scris despre contractele lor de acolo, dar văd că nimeni nu mai spune nimic. Ei îmi râd mie efectiv în nas, iar eu nu ştiu cui să mai mă adresez. Poate la domnul preşedinte Băsescu, deşi văd că nici dumnealui nu a reuşit în lupta cu băieţii deştepţi. Vine iarna şi eu nu am unde să stau, pentru că ei în apartament nu mă lasă nici acum, iar despre dreptate nu cred că putem vorbi în condiţiile acestea”, declară bătrâna.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: